עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים
עוד גרסה מוצלחת לעוגת השוקולד האהובה: עוגת שוקולד מהירה בציפוי שוקולד ואגוזי בונדוק
המרכיבים ל14 מנות:
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 2/3 כוס סוכר
- 125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 קופסה)
- 150 גרם חמאה
- 400 גרם שוקולד מריר איכותי
- 100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 1 שמנת מתוקה
- 1/4 כוס אגוזי בונדוק קלויים וקצוצים בסכין
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר את השמנת והחמאה.
-
02.
מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד.
-
03.
ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב ומוסיפים את השקדים (או את קמח המצה).
-
04.
מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף בהיר ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
-
05.
מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.
-
06.
מחממים תנור לחום 160 מעלות ואופים למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד קירור מוחלט.
טיימר מופעל
-
07.
כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) את שני סוגי השוקולד בסיר יחד עם השמנת המתוקה.
-
08.
מערבבים עד שהכול מתאחד. מניחים את העוגה הצוננת על רשת מעל מגש ויוצקים את הרוטב השוקולדי על העוגה.
-
09.
נותנים לשאריות הרוטב לטפטף ומפזרים את אגוזי הבונדוק הקלויים והשבורים מעל.