מתכון עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים | השף הלבן

עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים

עוד גרסה מוצלחת לעוגת השוקולד האהובה: עוגת שוקולד מהירה בציפוי שוקולד ואגוזי בונדוק

עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים

המרכיבים ל14 מנות:

החומרים הדרושים:
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 קופסה)
  • 150 גרם חמאה
  • 400 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס אגוזי בונדוק קלויים וקצוצים בסכין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים בסיר את השמנת והחמאה.

  • 02.

    מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד.

  • 03.

    ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב ומוסיפים את השקדים (או את קמח המצה).

  • 04.

    מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף בהיר ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

  • 05.

    מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.

  • 06.

    מחממים תנור לחום 160 מעלות ואופים למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד קירור מוחלט.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) את שני סוגי השוקולד בסיר יחד עם השמנת המתוקה.

  • 08.

    מערבבים עד שהכול מתאחד. מניחים את העוגה הצוננת על רשת מעל מגש ויוצקים את הרוטב השוקולדי על העוגה.

  • 09.

    נותנים לשאריות הרוטב לטפטף ומפזרים את אגוזי הבונדוק הקלויים והשבורים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(27)