עוגת שוקולד-פטל עם ציפוי שוקולד
עוגת שוקולד פרווה מושחתת ברמות אחרות. כל ביס ממנה מזכיר פרלין שוקולד-פטל עשיר שנמס בפה ומשאיר טעם של עוד.
המרכיבים לעוגה בקוטר 18 ס"מ:
- 1.5 כוסות אגוזים
- 5 תמרים מגולענים
- 1/4 כוס שבבי קוקוס
- 1 כף קקאו
- קורט מלח
- 1 כף מים
- 1 קופסה (300 גרם) פטל קפוא (לשמור חופן בצד)
- 250 מ"ל (מיכל) קצפת צמחית "השף הלבן"
- 4 כפות שמן קוקוס
- 1 כף מייפל טבעי
- 300 גרם שוקולד מריר
- חופן פטל קפוא
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות שמנת צמחית "השף הלבן"
- פטל מיובש ופולי קקאו לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים רינג על קרש חיתוך מרופד בנייר אפייה. מרפדים אותו מבפנים בשקף. אם משתמשים בתבנית, מרפדים את התחתית והדפנות שלה בנייר אפייה.
-
02.
מכינים קלתית: מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
-
03.
מעבירים את התערובת לתוך הרינג ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים מכינים מלית: שוטפים פטל תחת מים זורמים במשך כדקה ע"מ להפשירו וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת ומשאירים בצד.
-
05.
מניחים בקלחת שמנת צמחית, שמן קוקוס ומייפל ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית. מוסיפים שוקולד ומשאירים לכמה דקות. מערבבים היטב בעזרת מרית עד לקבלת גנאש חלק.
-
06.
מוסיפים את מחית הפטל ומערבבים היטב.
-
07.
יוצקים כחצי מהמלית על תחתית העוגה המקוררת, מפזרים מעל את הפטל, יוצקים מעל את שאר המלית ומחזירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, או עד שהמלית מתייצבת.
-
08.
מכינים ציפוי: ממיסים שוקולד ושמנת צמחית במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת חדר.
-
09.
מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים מעליה את הציפוי, מיישרים בעזרת מרית ומקשטים בפטל מיובש ופולי קקאו.
-
10.
שומרים במקרר בכלי אטום