מתכון עוגת שוקולד-פטל עם ציפוי שוקולד | השף הלבן

עוגת שוקולד-פטל עם ציפוי שוקולד

עוגת שוקולד פרווה מושחתת ברמות אחרות. כל ביס ממנה מזכיר פרלין שוקולד-פטל עשיר שנמס בפה ומשאיר טעם של עוד.

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד-פטל עם ציפוי שוקולד
צילום: אסף אמברם עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים לעוגה בקוטר 18 ס"מ:

לתחתית:
  • 1.5 כוסות אגוזים
  • 5 תמרים מגולענים
  • 1/4 כוס שבבי קוקוס
  • 1 כף קקאו
  • קורט מלח
  • 1 כף מים
למלית:
  • 1 קופסה (300 גרם) פטל קפוא (לשמור חופן בצד)
  • 250 מ"ל (מיכל) קצפת צמחית "השף הלבן"
  • 4 כפות שמן קוקוס
  • 1 כף מייפל טבעי
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • חופן פטל קפוא
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמנת צמחית "השף הלבן"
  • פטל מיובש ופולי קקאו לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים רינג על קרש חיתוך מרופד בנייר אפייה. מרפדים אותו מבפנים בשקף. אם משתמשים בתבנית, מרפדים את התחתית והדפנות שלה בנייר אפייה.

  • 02.

    מכינים קלתית: מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

  • 03.

    מעבירים את התערובת לתוך הרינג ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בינתיים מכינים מלית: שוטפים פטל תחת מים זורמים במשך כדקה ע"מ להפשירו וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת ומשאירים בצד.

  • 05.

    מניחים בקלחת שמנת צמחית, שמן קוקוס ומייפל ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית. מוסיפים שוקולד ומשאירים לכמה דקות. מערבבים היטב בעזרת מרית עד לקבלת גנאש חלק.

  • 06.

    מוסיפים את מחית הפטל ומערבבים היטב.

  • 07.

    יוצקים כחצי מהמלית על תחתית העוגה המקוררת, מפזרים מעל את הפטל, יוצקים מעל את שאר המלית ומחזירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, או עד שהמלית מתייצבת.

  • 08.

    מכינים ציפוי: ממיסים שוקולד ושמנת צמחית במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת חדר.

  • 09.

    מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים מעליה את הציפוי, מיישרים בעזרת מרית ומקשטים בפטל מיובש ופולי קקאו.

  • 10.

    שומרים במקרר בכלי אטום

הכנת? כאן מדרגים
(5)