שבלולי קינמון
אם גם אתם לא תוכלו לסרב לפרוסת עוגת שמרים טובה, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם!
המרכיבים ל14 מנות:
- ⅓4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס חלב
- 80 גרם חמאה
- ⅓ כוס סוכר
- 2 ביצים
- ¼ כפית מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס אבקת סוכר מנופה
- ¼ כפית תמצית וניל
- 4 כפות חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הקמח והשמרים.
-
02.
מחממים את החלב עם החמאה עד לחום פושר, בוחשים להמסת החמאה.
-
03.
יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר. מערבבים ומוסיפים את הביצים והסוכר. מוסיפים גם את המלח, תוך כדי בחישה. מערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
-
04.
מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה קטנה.
-
05.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הקינמון והסוכר. מגלגלים כל מלבן לכרוכית וחותכים לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ.
-
06.
מניחים בתבנית על נייר אפייה במרחק של 4 ס"מ ומניחים לתפיחה של כ- ½ שעה.
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך כ-25 דקות, או עד שהמאפים שחומים.
טיימר מופעל
-
08.
מערבבים בקערה את חומרי הציפוי ומנטפים בעזרת כפית מעל המאפים.
הידעת?
רשת סינבון מוכרת בגלל דבר אחד ודבר בלבד - שבלולי קינמון. אז אמנם הרשת האמריקאית סגרה את פעילותה בישראל, אך הרצון של הרבה ישראלים לשבלולי קינמון חמים ונימוכים, לא שכך כלל. אז אם אתם עם געגועים כבדים לסינבון, יש לכם מזל. הבאנו לכם מתכון מפנק וקל להכנה של שבלולי הקינמון המפורסמים של סינבון. אז למה אתם מחכים? מהרגע שהחלטתם להכין את השבלולים האלה ועד שהם יצאו מהתנור תחלוף פחות משעה. הגיע הזמן לטעום קצת אמריקה.