פאי משמשים לקיץ
פאי משמשים קיצי וקליל עם קרם פטיסייר משובח
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 26 ס״מ:
- 2 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר
- ½ 2 כפות קורנפלור - שעורבבו יחד במקצפה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים לבנים טחונים
- כפית גדושה קורנפלור
- 100 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 2 כפות רום
בצק:
- 120 גרם חמאה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות מים
- קורט מלח
- כמה טיפות מיץ לימון
- 1/3 1 כוסות קמח
מילוי (קרם פטיסייר):
- 1 כוס חלב
- מקל וניל חרוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מילוי: מערבבים את כל מרכיבי הקרם היטב על אש קטנה. כשהתערובת הופכת אחידה מגבירים את האש ומערבבים, כשמבעבע לכבות (להזהר שהסיר לא יישרף), מקררים לילה במקרר.
-
02.
קרם שקדים: מערבבים את כל מרכיבי הקרם ביחד בפוד פרוססור, מקררים לילה במקרר.
-
03.
מרדדים את הבצק בתבנית פאי, ואופים במשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים ביחד בפוד פרוססור את קרם השקדים ואת קרם הפטיסייר, לאחר מכן משטחים על קלתית הבצק.
-
05.
מסדרים על המילוי חצאי משמשים, ומסדרים מעל פרוסות שקדים לבנים.
-
06.
אופים כחצי שעה, עד שזהוב.
הכנת? כאן מדרגים