מתכון לפאי לימון קלאסי עם מרנג | השף הלבן

פאי לימון קלאסי

פאי לימון עם מרנג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי לימון קלאסי

המרכיבים ל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ 6 מנות:

  • 30 גרם קורנפלור
למרנג:
  • 3 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
לבצק:
  • 2 חלמונים
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 100 גרם סוכר
  • 300 גרם קמח
  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
למלית:
  • 80 מ"ל מיץ לימון
  • 85 גרם סוכר דק
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
  • 200 מ"ל מים
  • קליפת לימון מגורדת
  • 60 מ"ל מים קרים
  • 1 חלמון ביצה
  • 30 גרם קורנפלור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

  • 02.

    מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה, גרידת לימון והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד.

  • 03.

    מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.

  • 04.

    משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (1/2 סנטימטר בערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כ-1/2 שעה.

  • 05.

    אופים את הבסיס עד שהבצק משחים. מכינים את המלית:

  • 06.

     מניחים בסיר את מיץ הלימון, קליפת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.

  • 07.

    מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים, וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.

  • 08.

    שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.

  • 09.

    מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר. הכנת גבעות המרנג:

  • 10.

    מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר.

  • 11.

    מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).

  • 12.

    מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(330)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.