עוגת תותים בשמנת מנצחת – פשוטה וטעימה | השף הלבן

עוגת תותים בשמנת מנצחת

מתכון לעוגת תותים וקצפת מנצחת: קינוח מושלם וקליל של עוגת וניל פשוטה שלאחר האפייה ממלאים אותה בקצפת ותותים – אף אחד לא יישאר אדיש לקינוח כזה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת תותים בשמנת מנצחת

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית אינגליש קייק רחבה (או תבנית מספר 24:

לעוגה:
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 3 סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • מעט תמצית וניל
לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר (שטוחות)
  • 250 גרם תותים פרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל מרכיבי העוגה על פי הסדר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות, יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

     ממתינים לצינון מוחלט של העוגה.

  • 03.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה וסמיכה.

  • 04.

    חוצים את העוגה לרוחבה.

  • 05.

    מצפים בכ-1/3 מהשמנת המתוקה ומסדרים מעל את פרוסות התותים.

  • 06.

    מניחים מעל את המחצית השנייה של העוגה ומצפים ביתרת השמנת. מסדרים מעל את יתרת התותים.

הכנת? כאן מדרגים
(1310)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.