עוגת שוקולד ללא קמח, עם קרם וניל ונס קפה
טעים וקל להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
לעוגה ולציפוי השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה (חבילה)
- 6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 3/4 כוס סוכר
לקרם וניל ונס קפה:
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- חצי כפית נס קפה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את העוגה:
-
02.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
03.
ממיסים את השוקולד והחמאה מעל סיר מים רותחים/במיקרוגל. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשוקולד המומס מתקרר מעט. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
-
04.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מוסיפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול.
-
05.
שומרים בצד כוס אחת מתוך התערובת. מעבירים את התערובת שנותרה לתבנית.
-
06.
אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
-
07.
מקררים מעט לפני הנחת הקרם.
-
08.
מכינים את הקרם ומרכיבים:מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וקפה (עד שהעוגה האפויה מתקררת שומרים את הקרם במקרר).
-
09.
מורחים את הקרם ומיישרים. יוצקים מעל את שארית תערובת השוקולד שהנחנו בצד.
-
10.
שומרים את העוגה במקרר לפחות לילה לפני הגשה.
הכנת? כאן מדרגים