עוגת יוגורט מנוקדת עם למון קארד
כל אחד מן החלקים – העוגה והלמון קארד – עומד גם בפני עצמו. יחד הם משדרגים זה את זה. עוגה מצוינת לחובבי הלימונים ולחובבי הפרג.
המרכיבים ל8:
- ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 6 ביצים גדולות טרופות
- 3 כפות מיץ לימון
- ¾1 כוסות (220 גרם) קמח
- ½ כפית מלח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ½ כוס (40 גרם) פרג טחון טרי
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4% או 4.5%
- ¼ כוס (60 מ"ל) חלב "תנובה"
- 2 ביצים גדולות
- ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת משני לימונים גדולים
- ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
- 2 עלי מרווה גדולים קצוצים גס (לא הכרחי)
- 90 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב בחמאה פנים תבנית ארובה (רגילה או מעוטרת) בקוטר 24 ס"מ - תחתית, דפנות וארובה - ומאבקים בקמח. מנערים את עודפי הקמח לכיור. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
-
02.
שמים את הסוכר ואת קליפת הלימון בקערת הערבול ומערבלים יחד במשך מספר שניות כדי למצות את הטעם מפירורי הקליפה. מוסיפים את החמאה ומערבלים במשך 5 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
טיימר מופעל
-
03.
מנפים את הקמח עם המלח ועם אבקת האפייה. מוסיפים את הפרג ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה לסירוגין עם הנוזלים (היוגורט והחלב). מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 60-55 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הלמון קארד. טורפים את הביצים עם הסוכר בסיר קטן בעל תחתית עבה (רצוי סיר בעל ציפוי מונע הדבקות). מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בלי הפסקה מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה. ממשיכים לבחוש מעל להבה נמוכה עד שהתערובת מבעבעת קלות ומסמיכה. מסירים מיד מהאש וטורפים במשך דקה נוספת. מסננים את התערובת לתוך כד ויוצקים לצנצנת מעוקרת (או מחלקים בין 2 צנצנות קטנות). מקררים היטב.ס
-
05.
הופכים את העוגה על מגש. פורסים, מחלקים לצלחות ויוצקים על כל פרוסה מהלמון קארד.