עוגת וניל וחמאה מלוחה בקרם תותים
חמאה מלוחה מעניקה לעוגה הבחושה טעם מיוחד. קרם חמאה ותותים הופך אותה לעוגת שכבות ייצוגית.
המרכיבים ל10:
- 1 כף קורנפלור
- 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 3 ביצים גדולות
- ½1 כוסות + 2 כפות (200 גרם) קמח
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- אבקת סוכר לעיטור
- קורט מלח
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
- ¼ כפית תמצית וניל
- ½ כפית מיץ לימון
- 4 כפות קונפיטורה תות חלקה (חתיכות פרי קוצצים דק־דק)
- 3 כפות שמנת להקצפה 32% או 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב את התבנית,מרפדים את תחתיתה בנייר אפיה ומשמנים גם אותו. מאבקים את התחתית ואת הדפנותהמשומנות בקורנפלור, ומנערים את העודפים. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160מעלות בחום עליון־תחתון; 145 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
מערבלים את החמאה המלוחה עם סוכר,תמצית וניל וקליפת לימון במשך 4-3 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם -ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מיץ לימון,ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית, מחליקיםאת פניה, ואופים במרכז התנור במשך 90-80 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים יפה וקיסםשננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הקרם. מערבלים את החמאה עםאבקת הסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את הווניל, את מיץ הלימון ואת הקונפיטורה בהדרגה,תוך ערבול במהירות נמוכה. מוסיפים את השמנת באיטיות, תוך ערבול. אם הקרם רך מדילמריחה, מכניסים אותו למקרר ל־20-10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחלצים את העוגה מהתבנית, וחותכים אותהלשלוש שכבות. מורחים חצי מכמות הקרם על השכבה התחתונה, מכסים בשכבה האמצעית,מורחים את שארית הקרם ומכסים בשכבה העליונה. מנפים מעט אבקת סוכר על פני העוגה.מכסים ומקררים כשעה, כדי להניח לקרם להתייצב לפני החיתוך.