עוגת דבש ושזיפים | השף הלבן

עוגת דבש ושזיפים

עוגת דבש נפלאה לקינוח ארוחת החג – במקום לערבב את הדבש לתוך לתערובת העוגה המתובלת, מצפים בו את הפירות ויוצקים אותו על העוגה כדי שייספג לתוכה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש ושזיפים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

  • 40 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 7 שזיפים בינוניים חצויים ומגולענים (כדאי לערבב צהובים או כתומים ואדומים)
  • 3 כפות דבש נוזלי + 2 כפות נוספות להברשה
  • 15 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • ½ כוס סוכר חום מהודק היטב (130 גרם)
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס מכבישה קרה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • ½ כפית הל טחון
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • ¼1 כפיות אבקת אפייה
גודל תבנית: עוגה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים בשמן קוקוס תבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ.

  • 02.

    מערבלים יחד בקערה סוכר חום, שמן קוקוס, קינמון והל. מוסיפים את הביצים, ומערבלים עד שהסוכר נמס. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומיץ תפוזים ומערבלים ערבול קצר. משלימים את ערבוב החומרים במרית. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים את פניה.

  • 03.

    שמים את חצאי השזיפים בקערה, ויוצקים עליהם 3 כפות דבש. מערבבים. מסדרים את חצאי השזיפים הטבולים בדבש על תערובת העוגה - צד הקליפה כלפי מעלה. יוצקים את הדבש שנותר בקערה על השזיפים ועל תערובת העוגה. זורים את השקדים הפרוסים בין חצאי השזיפים. אופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 04.

    מוציאים את העוגה מהתנור. מחממים את 2 כפות הדבש הנותרות (20 שניות במיקרוגל) ומברישים את השזיפים ואת פני העוגה בדבש המחומם. מצננים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)