עוגת ביסקוויטים אלפחורס
מה קורה כשמשלבים בין 2 קינוחים מעולים? קבלו את המתכון המושלם של נטלי לוין לעוגת ביסקוויטים אלפחורס עם שמנת להקצפה של השף הלבן שתשדרג לכם את סוף השבוע

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
- 2 כפות אבקת סוכר
- 120 גרם (3 כפות) ריבת חלב סמיכה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 100-200 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
- ½ כוס חלב תנובה
- 120 גרם (3 כפות) ריבת חלב
- קוקוס טחון
הוראות הכנה:
-
01.
קרם ריבת חלב: בקערת מיקסר שמים שמנת, אבקת סוכר, ריבת חלב ואינסטנט פודינג ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
-
02.
הרכבת העוגה: יוצקים כ-1/2 מכמות הקרם לתוך התבנית ומיישרים מעט.
-
03.
טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים שורות "עומדות" כך שהביסקוויטים יצרו 3-4 טורים ישרים.
-
04.
יוצקים את יתרת הקרם על גבי הביסקוויטים המסודרים ובעדינות מיישרים את החלק העליון.
-
05.
מקפיאים למשך 3-4 שעות לפחות, עד שהעוגה קפואה לגמרי.
-
06.
מקלפים את התבנית מהעוגה הקפואה, הופכים ומעבירים לצלחת הגשה.
-
07.
מחממים את ריבת החלב במיקרוגל או על בן מארי עד שהיא מתרככת מעט ונהיית נוזלית.
-
08.
יוצקים את ריבת החלב על גבי העוגה ומקשטים בקוקוס טחון.
-
09.
מפשירים 2-3 שעות במקרר.
-
10.
אם רוצים, אפשר לאכול את העוגה חצי קפואה לקבלת מרקם של עוגת גלידה.
-
11.
בתאבון!
הידעת?
עוגת ביסקוויטים היא אחד הקינוחים האהובים בישראל בעשורים האחרונים וגם הקלים להכנה. בנוסף, אלפחורס הוא ללא ספק אחד הקינוחים הפופולאריים בעולם כולו. עכשיו מה קורה כשמשלבים בין 2 הקינוחים המעולים הללו לכדי קינוח אחד משולב?
ובכן, קבלו את המתכון המושלם של נטלי לוין לעוגת ביסקוויטים אלפחורס עם שמנת להקצפה של השף הלבן שתשדרג לכם את סוף השבוע.