עוגת אגוזים חגיגית עם קצפת שוקולד
עוגת פסח קלאסית על בסיס קמח מצה וללא מוצרי חלב, ויש לה גרסה חלבית וגרסה פרווה
המרכיבים לעוגה בקוטר 22 ס"מ 6 מנות:
- 50 גרם פקאנים
- 1 כוס + 1 כף קמח מצה עדין
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 4 ביצים גדולות מופרדות לחלבון לחלמון
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן צמחי (עדיף שמן חמניות)
- ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי (או עשוי מ־1 כף רכז קפוא ומים)
- 125 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1 מכל קטן (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת (או שמנת להקצפה 32% או 38%) מסדרת "השף הלבן"
- 2-1 שקיקים סוכר וניל (1 לקצפת צמחית ו-2 לקצפת חלבית)
- קליפה מגוררת מחצי תפוז
- 2 כפות ליקר תפוזים
- 2-1 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל או שוקולד (1 לקצפת צמחית ו-2 לקצפת חלבית)
- אבקת סוכר (רצוי עמידה בהקפאה)
- פקאנים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את הפקאנים עם כף קמח מצה לפירורים עדינים. מנפים את קמח המצה הנותר עם אבקת האפייה והמלח לתוך קערה, מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).משמנים קלות 2 תבניות סנדוויץ' בקוטר 22 ס"מ, ובוזקים מעט קמח מצה על תחתיתן.
-
03.
בקערה גדולה מקציפים את החלמונים עם ⅔ כוס סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל וקליפת לימון במשך 4-3 דקות, עד שנוצרת קציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים, ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה שנייה מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר הנותר בהדרגה, ומקציפים לקצף גמיש ומבריק. מקפלים חצי מכמות הקצף לתוך תערובת החלמונים בעזרת מרית, ואחר כך מקפלים פנימה את הקצף הנותר. מחלקים את התערובת בין התבניות, ומחליקים את פניה. אופים את שתי התבניות יחד (בתכנית טורבו - במדף השני ובמדף הרביעי) במשך 25-20 דקות, עד שפני העוגות שחומים־זהובים ומרכזן קפיצי למגע. מחליפים את מיקום התבניות – עליונה למטה ותחתונה למעלה - אחרי 15 דקות אפייה. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את קצפת השוקולד למלית. שמים 25 גרם שוקולד בקערית שמתאימה לחימום במיקרוגל, ומוסיפים 2 כפות נוזל קצפת. מניחים בצד. ממסים את השוקולד הנותר (במיקרוגל או מעל אדים). מקציפים את השמנת הנותרת עם סוכר הווניל ועם קליפת התפוז לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף לתערובת בצבע אחיד. מוסיפים ליקר ואבקת פודינג, ומקציפים לקצפת נוקשה.
-
06.
מעבירים עוגה אחת לצלחת הגשה, ומזלפים או מורחים עליה את כל כמות הקצפת. מכסים בעוגה השנייה, ומהדקים קלות. מנפים על העוגה אבקת סוכר. מחממים את תערובת השוקולד ונוזל הקצפת במיקרוגל במשך 30-20 שניות (או ממסים מעל אדים), וטורפים לתערובת חלקה. מעבירים לשקיק זילוף, ומזלפים פסים דקים על פני העוגה. זורים את הפקאנים הקצוצים. מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות, כדי להניח לקרם הקצפת להתייצב.