מתכון עוגת אגוזים ושוקולד־צ'יפס | השף הלבן

עוגת אגוזים ושוקולד־צ'יפס

עוגה אגוזית משובחת וכשרה לפסח, שמתאימה לכל הזדמנות ולכל ימות החג – לצד הקפה בבוקר, או לסיום ארוחה. הקצפת הצמחית מעשירה את המרקם של העוגה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת אגוזים ושוקולד־צ'יפס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לתבנית קוגלהוף 22 ס"מ:

  • שמן חמניות או מעט מרגרינה לשימון התבנית
  • 2 כפות אבקת סוכר לאיבוק התבנית
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 5 ביצים גדולות מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן (עדיף חמניות)
  • ¼1 כוסות (125 גרם) קמח מצה לעוגה (קמח מצה עדין)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ½ כוס (125 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ⅓ כוס שוקולד־צ'יפס
לזיגוג ולעיטור (לא הכרחי):
  • 50 גרם אבקת סוכר מנופה
  • 2-1 כפיות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ או תבנית ארובה עמוקה בקוטר דומה, מאבקים את פנים התבנית - דפנות, תחתית וארובה - באבקת סוכר. זורים 2 כפות מהאגוזים הטחונים על תחתית התבנית. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 02.

    בקערה גדולה מקציפים יחד חלמונים, ½ כוס סוכר, סוכר וניל וקליפת תפוז במשך 5 דקות, או עד שנוצרת קציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה מתמדת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מנפים קמח כשר לפסח, אבקת אפייה ומלח על קציפת החלמונים. מוסיפים את יתרת האגוזים הטחונים, קצפת צמחית (נוזל) ומיץ תפוזים, ומערבלים במהירות בינונית רק עד שהתערובת כמעט אחידה.

  • 04.

    בקערה שנייה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה. ממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק. מבליעים חצי מכמות הקצף לתוך תערובת העוגה. מוסיפים את יתרת הקצף, ומבליעים בעזרת מרית. יוצקים כשליש מהתערובת לתבנית המוכנה. מוסיפים את השוקולד־צ'יפס לתערובת הנותרת, ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. 

  • 05.

    אופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    להכנת הזיגוג, טורפים את אבקת הסוכר עם מעט מיץ תפוזים לתערובת בסמיכות מתאימה ליציקה. מזלפים או יוצקים את הזיגוג על העוגה, וזורים את האגוזים הקצוצים על הזיגוג הלח. משהים עד שהזיגוג מתייבש. מאחסנים במקרר בכלי מכוסה. העוגה נשמרת כשבוע ואפילו משביחה עם הזמן.

הכנת? כאן מדרגים
(319)