טירמיסו קלאסי
בלי שדרוגים והמצאות: מתכון לטירמיסו – קינוח קלאסי הלקוח מן המטבח האיטלקי ומשלב בין טעמי גבינה, ליקר, אספרסו וקקאו, מנה אחרונה חגיגית ומרהיבה

המרכיבים ל 10 מנות:
- חבילת בישקוטים
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- חצי כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 2 ספלי אספרסו משובח
- חצי כוס ליקר גרנד מרנייה
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- אבקת קקאו משובח (לא ממותקת)
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג ותמצית הוניל לקבלת קצף יציב.
-
02.
מערבבים את הגבינה עם הסוכר.
-
03.
מוסיפים לתערובת הגבינה את הקצפת, מקפלים בעדינות.
-
04.
טובלים את הבישקוטים בתערובת האספרסו המעורבב עם ליקר הגרנד מרנייה (טבילה קצרה ומהירה שהבישקוטים לא יהפכו סמרטוטיים) ומניחים שכבה בתבנית הגשה גדולה.
-
05.
מורחים כמחצית מן התערובת על שכבת הבישקוטים ומפזרים אבקת קקאו מעל.
-
06.
מניחים שכבת בישקוטים נוספת ועליה את יתרת התערובת ומפזרים אבקת קקאו שתכסה את כל השכבה העליונה.
-
07.
מקררים לפחות 12 שעות ומגישים.