מתכון טירמיסו קלאסי | השף הלבן

טירמיסו קלאסי

בלי שדרוגים והמצאות: מתכון לטירמיסו – קינוח קלאסי הלקוח מן המטבח האיטלקי ומשלב בין טעמי גבינה, ליקר, אספרסו וקקאו, מנה אחרונה חגיגית ומרהיבה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טירמיסו קלאסי

המרכיבים ל 10 מנות:

  • חבילת בישקוטים
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 2 ספלי אספרסו משובח
  • חצי כוס ליקר גרנד מרנייה
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • אבקת קקאו משובח (לא ממותקת)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג ותמצית הוניל לקבלת קצף יציב.

  • 02.

    מערבבים את הגבינה עם הסוכר.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הגבינה את הקצפת, מקפלים בעדינות.

  • 04.

    טובלים את הבישקוטים בתערובת האספרסו המעורבב עם ליקר הגרנד מרנייה (טבילה קצרה ומהירה שהבישקוטים לא יהפכו סמרטוטיים) ומניחים שכבה בתבנית הגשה גדולה.

  • 05.

    מורחים כמחצית מן התערובת על שכבת הבישקוטים ומפזרים אבקת קקאו מעל.

  • 06.

    מניחים שכבת בישקוטים נוספת ועליה את יתרת התערובת ומפזרים אבקת קקאו שתכסה את כל השכבה העליונה.

  • 07.

    מקררים לפחות 12 שעות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(437)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.