טארט תפוחים עם קרם שקדים – מתכון לטארט תפוחים | השף הלבן

טארט תפוחים עם קרם שקדים

נטלי לוין משתפת אותנו במתכון לטארט תפוחים חגיגי בליווי מתקתק של קרם שקדים

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט תפוחים עם קרם שקדים – מתכון לטארט תפוחים
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ 6 מנות:

לבצק פריך:
  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים (לפי הצורך)
לקרם שקדים וקינמון:
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף קמח
לתפוחים:
  • 2-3 תפוחי עץ מסוג גראנד סמית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2-3 כפות סוכר חום דמררה
לקישוט והגשה:
  • 2 כפות ריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה ופירורית.

  • 02.

    מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. במידה והבצק נשאר פירורי מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לעבד.

  • 03.

    על גבי משטח מקומח, מאחדים את גושי הבצק בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1 שעה.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3-4 מ"מ ומרפדים תבנית פאי מתפרקת משומנת קלות. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, על מנת שהדפנות יישארו גבוהות ולא יצנחו במהלך האפייה.

  • 05.

    דוקרים את בסיס הטארט במזלג ומצננים במקפיא במשך כ-1 שעה.

  • 06.

    קרם שקדים: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד שקדים, חמאה וסוכר לתערובת אחידה ופירורית.

  • 07.

    מוסיפים ביצה, קינמון וקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וסמיכה מאוד.

  • 08.

    תפוחים: קולפים את התפוחים, מוציאים את הגרעינים וחותכים לפרוסות דקיקות. שמים בקערה עם מיץ לימון ושומרים בצד עד הרכבת הטארט.

  • 09.

    הרכבת הטארט ואפייה: מחממים תנור ל-160 מעלות. 

  • 10.

    מורחים על הקלתית הקפואה את הקרם שקדים בשכבה אחידה ודקה. מסדרים מניפה של פרוסות תפוחי עץ בצפיפות.

  • 11.

    מפזרים סוכר דמררה על גבי התפוחים ואופים את הטארט במשך כ-30-40 דקות או עד שהקלתית מזהיבה, התפוחים מתרככים והקרם מתייצב. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 12.

    מברישים את התפוחים בתערובת ריבת המשמש ומפזרים אבקת סוכר על הדפנות.

  • 13.

    מגישים את הטארט בטמפרטורת החדר או מחממים קלות.

הכנת? כאן מדרגים
(319)