טארט לימון ושקדים
השילוב בין השקדים והלימון מעודן ומפתיע, את הטארט הזה לא תרצו להפסיק לאכול

המרכיבים ל 8 מנות:
- 120 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאת תנובה רכה
- 300 גרם קמח לבן
- 1 חלמון
- 100 גרם שקדים קלויים טחונים גס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית שטוחה גרידת לימון עדינה
- חמאת תנובה לשימון התבנית
- 3 ביצים שלמות
- 3/4 כוס סוכר
- מיץ מ-2 לימונים טריים
- 200 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 2 חלבונים
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת הבצק: מכניסים את כל חומרי הגלם למעבד מזון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק מעט פרורי.
-
02.
מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק למסה אחידה, במידת הצורך ניתן להוסיף מעט קמח בלישה.
-
03.
יוצרים כדור, מניחים על גבי צלחת ומכסים היטב בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
-
04.
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
-
05.
מוציאים את הבצק מן המקרר, ומניחים אותו על משטח העבודה המקומח.
-
06.
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך כך שיגיע לקוטר התבנית פלוס חצי ס"מ. משמנים קלות תבנית עגולה בינונית עם דפנות גבוהות במעט חמאת תנובה.
-
07.
מעבירים את הבצק אל מעל התבנית ומשטחים על פני תחתית התבנית ועל חצי מגובה הדופן.
-
08.
בעזרת מזלג יוצרים חורים על פני כל הבצק.
-
09.
אופים חצי אפייה במשך 10-20 דקות לערך. מצננים מעט את הבצק מעל השיש לפני הוספת המילוי.
טיימר מופעל
-
10.
הכנת מילוי הלימון: מקציפים את הביצים למרקם בהיר ומוסיפים לאט 3/4 מכמות הסוכר. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לאט את מיץ הלימון.
-
11.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה בצירוף הסוכר הנותר. מקפלים יחד את תערובת הביצים והקצפת ויוצקים מעל הבצק החצי אפוי.
-
12.
מחזירים לתנור ואופים ל25-30 דקות נוספות. מוציאים מן התנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
13.
מקציפים את 2 החלבונים לקצף יציב בצרוף 2 כפות סוכר.
-
14.
משטחים עם לקקן את הקצף מעל העוגה האפויה ויוצרים גלים עדינים עם כף לקישוט. מעבירים שוב לתנור עד להשחמה קלה.
-
15.
מוציאים מן התנור, מצננים מעט ומגישים.