מתכון טארט לימון ושקדים | השף הלבן

טארט לימון ושקדים

השילוב בין השקדים והלימון מעודן ומפתיע, את הטארט הזה לא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט לימון ושקדים

המרכיבים ל 8 מנות:

לבצק הפריך:
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 300 גרם קמח לבן
  • 1 חלמון
  • 100 גרם שקדים קלויים טחונים גס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית שטוחה גרידת לימון עדינה
  • חמאת תנובה לשימון התבנית
למילוי:
  • 3 ביצים שלמות
  • 3/4 כוס סוכר
  • מיץ מ-2 לימונים טריים
  • 200 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 חלבונים
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת הבצק: מכניסים את כל חומרי הגלם למעבד מזון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק מעט פרורי.

  • 02.

    מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק למסה אחידה, במידת הצורך ניתן להוסיף מעט קמח בלישה.

  • 03.

    יוצרים כדור, מניחים על גבי צלחת ומכסים היטב בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

  • 05.

    מוציאים את הבצק מן המקרר, ומניחים אותו על משטח העבודה המקומח.

  • 06.

    מרדדים את הבצק בעזרת מערוך כך שיגיע לקוטר התבנית פלוס חצי ס"מ. משמנים קלות תבנית עגולה בינונית עם דפנות גבוהות במעט חמאת תנובה.

  • 07.

    מעבירים את הבצק אל מעל התבנית ומשטחים על פני תחתית התבנית ועל חצי מגובה הדופן.

  • 08.

    בעזרת מזלג יוצרים חורים על פני כל הבצק.

  • 09.

     אופים חצי אפייה במשך 10-20 דקות לערך. מצננים מעט את הבצק מעל השיש לפני הוספת המילוי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    הכנת מילוי הלימון: מקציפים את הביצים למרקם בהיר ומוסיפים לאט 3/4 מכמות הסוכר. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לאט את מיץ הלימון.

  • 11.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה בצירוף הסוכר הנותר. מקפלים יחד את תערובת הביצים והקצפת ויוצקים מעל הבצק החצי אפוי.

  • 12.

    מחזירים לתנור ואופים ל25-30 דקות נוספות. מוציאים מן התנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 13.

    מקציפים את 2 החלבונים לקצף יציב בצרוף 2 כפות סוכר.

  • 14.

    משטחים עם לקקן את הקצף מעל העוגה האפויה ויוצרים גלים עדינים עם כף לקישוט. מעבירים שוב לתנור עד להשחמה קלה.

  • 15.

    מוציאים מן התנור, מצננים מעט ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(116)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.