עוגת מוקה בקרם פרש | השף הלבן

עוגת מוקה בקרם פרש

עוגת גבינה וקרם פרש במרקם קרמי חלקלק ובטעם נפלא. ציפוי הקרם פרש מוסיף יופי, ממתן את המתיקות ומעשיר עוד יותר את הטעם ואת המרקם.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מוקה בקרם פרש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • לבסיס:
  • 160 גרם פירורי ביסקוויט (קצת יותר מ־½1 כוסות)
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 2 כפות סוכר חום
  • 90 גרם חמאת תנובה מומסת
לתערובת המוקה ולציפוי:
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 9%
  • 2 גביעים (2x200 גרם) קרם פרש השף הלבן
  • 1 כוס (180 גרם) סוכר חום מהודק
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 1 כפית קפה נמס (גרגרים או אבקה) מומסת בכפית מים חמים
  • 4 ביצים גדולות
  • מעט קפה שחור טחון לעיטור
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) כשמדף רשת מושחל במסילה האמצעית ומדף שני מושחל במסילה התחתונה. מרתיחים מים בקומקום. מרפדים תחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בריבוע של נייר אפייה (מהדקים את המסגרת מסביב לנייר ולתחתית).

  • 02.

    מערבבים את מצרכי הבסיס לתערובת אחידה. משטחים את תערובת הפירורים על דופנות התבנית (עד גובה

  • 03.

    5 ס"מ) ולתחתיתה. מהדקים היטב בעזרת כוס גלילית. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים עד שמסיימים להכין את המלית.

  • 04.

    מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות). מכינים את תערובת המוקה. מערבלים יחד גבינה לבנה, 1 גביע קרם פרש, סוכר, סוכר וניל, קפה מומס וביצים במשך 3-2 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את תערובת המוקה לקלתית הפירורים, ומחזירים את התבנית למדף האמצעי של התנור. ממלאים תבנית בינונית עמוקה במים הרותחים ומניחים על המדף התחתון. אופים את העוגה במשך 45-40 דקות - העוגה מוכנה כשהשוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומניחים לעוגה להצטנן בתנור 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן לגמרי. מכסים ומקררים במשך 12 שעות לפחות (עדיף 24).

  • 06.

    מזלפים או מורחים את גביע הקרם פרש הנותר על העוגה. בוזקים מעט קפה שחור טחון לעיטור.

הכנת? כאן מדרגים
(0)