מתכון עוגת טופי גבינה | השף הלבן

עוגת טופי גבינה

עוגת טופי גבינה – מושלמת לכל אירוח

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת טופי גבינה

המרכיבים ל מנות 10:

לבסיס קראמבל קקאו:
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 250 גרם קמח
  • 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
  • מעט מלח
  • 50 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 מיכל (200 מ”ל) שמנת חמוצה
  • 250 גרם (1 מיכל + כף גדושה) גבינת שמנת 30%
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 45 גרם (1/3 כוס) קורנפלור
לרוטב הטופי:
  • 100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה רותחת
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 10 גרם חמאה רכה
  • מעט מלח
לסוכריות הקרמל:
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 25 מ”ל מים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    מכינים את הבסיס: שמים את כל החומרים למעט החמאה המומסת בקערת מעבד מזון ומערבלים עד לקבלת פירורים במרקם של חול.

  • 03.

    מפזרים את הפירורים בתבנית.

  • 04.

    אופים כ-10 דקות עד שהפרורים אפוים וזהובים. מצננים ומעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוסיפים לקראמבל חמאה מומסת ומערבבים ביד לקבלת תערובת מעט דביקה.

  • 06.

    משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב.

  • 07.

    אופים 10 דקות ומצננים. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מכינים את העוגה: מערבלים חלמונים, מחצית מכמות הסוכר, שמנת, גבינת שמנת, גבינה לבנה, תמצית וניל וקורנפלור בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה.

  • 09.

    מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר נקיה לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ויוצקים על הבסיס.

  • 10.

    מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (למשל תבנית תנור) עם מים חמים ואופים כשעה. העוגה מוכנה כאשר היא קפיצית למגע ומעט רכה. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

  • 11.

    מכינים רוטב טופי: מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן.

  • 12.

    מחממים סיר קטן נוסף ומפזרים על תחתיתו סוכר בשכבה אחידה. מערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק עד שהסוכר הופך לקרמל.

  • 13.

    מניחים לקרמל להמשיך להתחמם וכשהוא מגיע לצבע ענברי מוסיפים לו את השמנת החמימה בהדרגה ותוך כדי בחישה.

  • 14.

    מסירים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים. מעבירים למקרר ל-4-3 שעות.

  • 15.

    מכינים סוכריות קרמל: מחממים סיר קטן עם סוכר, חמאה ומים ומבשלים עד לקבלת קרמל בצבע ענברי כהה. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים. הקרמל יתנפח מעט (לא לדאוג).

  • 16.

    יוצקים את הקרמל על נייר אפיה ומצננים כשעה. שוברים את משטח הקרמל בעזרת פטיש שניצל או ספל.

  • 17.

    לפני ההגשה יוצקים את רוטב הטופי הקר על העוגה, מפזרים שברי סוכריות קרמל ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.