מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן עם גנאש קפה
עוגת שוקולד רב שכבתית מהודרת ומפנקת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
·לבסיס:
- 2 כוסות פירורי ביסקוויטים
- 80 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
למוס גבינה ושוקולד לבן:
- 1/2 כוס חלב חם
- 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 25 גרם חמאה רכה
- 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן
- 2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לגנאש קפה:
- 2 מכלים שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד לבן
- 20 גרם שוקולד מריר
- כפית שטוחה קפה משובח
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס:
-
02.
מניחים שקף בתוך תבנית או רינג בקוטר 24-22 ס"מ. מערבבים היטב את כל חומרי הבסיס ושוטחים בתחתית התבנית. הכנת מוס הגבינה:
-
03.
ממסים שוקולד לבן ומוסיפים לו את החלב החם. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
-
04.
לחוד מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ועם האינסטנט פודינג, ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינה והשוקולד הלבן.
-
05.
יוצקים את מוס הגבינה מעל הבסיס ומקפיאים ל-3 שעות. הכנת הגנאש:
-
06.
ממיסים יחד את 2 סוגי השוקולד. מחממים את השמנת המתוקה יחד עם גרגירי הקפה.
-
07.
מאחדים את השמנת עם השוקולד המומס.
-
08.
מוציאים את התבנית מהפריזר, מחכים כמה דקות ויוצקים מעל את הגנאש. מקפיאים לשעה נוספת, משחררים מהתבנית ומסירים את השקף. העוגה נשמרת במקפיא. מומלץ להעביר אותה למקרר כ-4-3 שעות לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים