עוגת גבינה אגוזים ושוקולד ללא אפיה - מתכון נהדר | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים גבינה אגוזים ושוקולד ללא אפיה

עוגה חצופה ומושחתת שלא דורשת דקה של אפיה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת ביסקוויטים גבינה אגוזים ושוקולד ללא אפיה

המרכיבים ל תבנית 23x33 ס״מ - 25 פרוסות:

  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 150 גרם אגוזים שבורים גס
  • פודינג וניל
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 שמנת חמוצה
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות ליקר שוקולד או גרנד מרניה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתחתית: מרפדים את התבנית בשתי שכבות, אחת על השנייה ביסקוויטים צמודים אחד לשני.

  • 02.

    מטפטפים על הביסקוויטים מעט ליקר.

  • 03.

    מפזרים מעל אגוזים גרוסים גס.

  • 04.

    למילוי: מקציפים בקערה שמנת מתוקה, פודינג וניל ו-4 כפות אבקת סוכר.

  • 05.

    מוסיפים חלב. מוסיפים שמנת חמוצה ואת הגבינה. מערבלים היטב על מנת שלא יווצרו גושים.

  • 06.

    מורחים עם מרית חצי מכמות המילוי.

  • 07.

    מסדרים שכבת ביסקוויטים אחת מעל המילוי.

  • 08.

    מורחים את החצי השני של המילוי על שכבת הביסקוויטים השנייה. מכניסים את העוגה למקפיא ל - 10 דק'.

  • 09.

    לציפוי: מכניסים לקערת זכוכית 200 גר׳ שוקולד מריר שבור לקוביות, 2 כפות ליקר שוקולד ורבע כוס חלב.

  • 10.

    ממיסים את השוקולד בקערה במיקרוגל למשך כדקה וחצי ומערבבים את התערובת עד להמסה מלאה.

  • 11.

    שופכים את השוקולד על העוגה - עם מרית מבטיחים שיהיה פיזור אחיד.

  • 12.

    מוסיפי םמעט אגוזים קצוצים, מכסים בנייר כסף ומכניסים ללילה למקרר.

הידעת?

הערות: 1. ניתן לחלק את העוגה ל-3 שכבות בסקויט +מילוי,
2.ניתן לחלק את העוגה ל-3 חלקים ולמרוח ציפוי שונה על כל חלק: סירופ מייפל חם עם אגוזים או שקדים פרוסים מעל,
או 5 כפות ריבת אוכמניות מדוללת במים ומחוממת במיקרוגל למשך דקה יחד עם פירות יער טריים, ועוד.

הכנת? כאן מדרגים
(156)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.