עוגת ביסקוויטים גבינה אגוזים ושוקולד ללא אפיה
עוגה חצופה ומושחתת שלא דורשת דקה של אפיה

המרכיבים ל תבנית 23x33 ס״מ - 25 פרוסות:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 150 גרם אגוזים שבורים גס
- פודינג וניל
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס חלב
- 1 שמנת חמוצה
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד מריר
- 4 כפות ליקר שוקולד או גרנד מרניה
הוראות הכנה:
-
01.
לתחתית: מרפדים את התבנית בשתי שכבות, אחת על השנייה ביסקוויטים צמודים אחד לשני.
-
02.
מטפטפים על הביסקוויטים מעט ליקר.
-
03.
מפזרים מעל אגוזים גרוסים גס.
-
04.
למילוי: מקציפים בקערה שמנת מתוקה, פודינג וניל ו-4 כפות אבקת סוכר.
-
05.
מוסיפים חלב. מוסיפים שמנת חמוצה ואת הגבינה. מערבלים היטב על מנת שלא יווצרו גושים.
-
06.
מורחים עם מרית חצי מכמות המילוי.
-
07.
מסדרים שכבת ביסקוויטים אחת מעל המילוי.
-
08.
מורחים את החצי השני של המילוי על שכבת הביסקוויטים השנייה. מכניסים את העוגה למקפיא ל - 10 דק'.
-
09.
לציפוי: מכניסים לקערת זכוכית 200 גר׳ שוקולד מריר שבור לקוביות, 2 כפות ליקר שוקולד ורבע כוס חלב.
-
10.
ממיסים את השוקולד בקערה במיקרוגל למשך כדקה וחצי ומערבבים את התערובת עד להמסה מלאה.
-
11.
שופכים את השוקולד על העוגה - עם מרית מבטיחים שיהיה פיזור אחיד.
-
12.
מוסיפי םמעט אגוזים קצוצים, מכסים בנייר כסף ומכניסים ללילה למקרר.
הידעת?
הערות: 1. ניתן לחלק את העוגה ל-3 שכבות בסקויט +מילוי,
2.ניתן לחלק את העוגה ל-3 חלקים ולמרוח ציפוי שונה על כל חלק: סירופ מייפל חם עם אגוזים או שקדים פרוסים מעל,
או 5 כפות ריבת אוכמניות מדוללת במים ומחוממת במיקרוגל למשך דקה יחד עם פירות יער טריים, ועוד.