מתכון לעוגת גבינה קרה עם אפרסקים
עוגת גבינה קייצית ומפוארת

המרכיבים ל 20 פרוסות:
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- ½ חבילה חמאה מומסת
- 3 סוכר וניל
- 2 גבינה לבנה 9% של תנובה
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות סוכר
- 2 שמנת מתוקה השף הלבן
- 1 קופסת שימורים אפרסקים
- חצי כוס מים
- שקית וחצי ג'לטין
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה: הבצק
-
02.
מערבבים את 2 הביצים, הקמח התופח, כוס הסוכר, והחמאה המומסת עם סוכר הוניל.
-
03.
משטחים את הבצק בתבנית עגולה בקוטר
-
04.
אופים בחום של 150 מעלות עד שהבצק מזהיב. המלית
-
05.
מערבבים את גבינת ה-9% עם כף סוכר.
-
06.
מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר.
-
07.
מסננים את קופסת האפרסקים המשומרים, שופכים לסיר קטן מחצית ממיץ האפרסקים עם חצי כוס מים ומרתיחים עם שקית וחצי של ג׳לטין.
-
08.
מערבבים את הגבינה הממותקת עם השמנת המתוקה וכאשר הג׳לטין מתקרר מוסיפים אותו לתערובת הגבינות והשמנת. בניית העוגה
-
09.
כשהבצק מוכן, שופכים עליו את שארית מיץ האפרסקים.
-
10.
חותכים את האפרסקים לפלחים ומניחים אותם על הבצק. לאחר מכן יוצקים את תערובת הגבינות והשמנת מעל האפרסקים.
-
11.
מכניסים למקרר ומגישים קר.