מתכון לעוגת גבינה קרה בטעמים שונים
עוגת גבינה קרה בטעמים שונים, כל אחד יהנה מטעם שונה
המרכיבים ל8 מנות:
- 2 קופסאות שמנת מתוקה
- 250 גרם גבינה לבנה
- 200 גרם גבינת שמנת
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף אינסטנט וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 50 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם שוקולד חלב
- 2 יחידות עוגיות אוראו
- 2 כפות רוטב פסיפלורה
- 1 כף ריבת חלב
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כף ממרח לוטוס
- 1 כף חמאה מומסת
- 1/2 כוס פירות יער
- 2 כפות שמנת מתוקה
- כף אבקת סוכר
- 1/2 קופסא שמנת מתוקה
- 1 כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים סוכר, גבינוה לבנה,גבינת שמנת, אינסטנט ניל, תמצית וניל. מרססים ספריי שמן בתבנית משולשים מחולקת, יוצקים את הבלילה עד 1 ס"מ לפני הסוף (להשאיר מקום לציפוי טעמים) ומקפיאים למשך לילה.
-
02.
כעת מכינים את ציפוי הטעמים: עוגיות אוראו - טוחנים את העוגיות אוריאו במעבד מזון, מערבבים עם חמאה מומסת, יוצקים על משולש ומיישרים. חמאת בוטנים - ממיסים את החמאת בוטנים במיקרוגל למשך כ10 שניות, יוצקים על משולש ומיישרים. ממרח לוטוס - ממיסים את הממרח לוטוס במיקרוגל למשך כ 10 שניות יוצקים על משולש ומיישרים. שוקולד לבן - ממיסים את השוקולד לבן במיקרוגל יחד עם כף שמנת מתוקה, יוצקים על משולש ומיישרים. שוקולד חלב - ממיסים את השוקולד חלב במיקרוגל עם כף שמנת מתוקה, יוצקים על משולש ומיישרים. רוטב פסיפלורה - יוצקים את הרוטב פסיפלורה על משולש ומיישרים. פירות יער - טוחנים את הפירות יער במעבד מזון יחד עם כף אבקת סוכר, יוצקים על משולש ומיישרים. ריבת חלב - ממיסים ריבת חלב במיקרוגל למשך כ 10 שניות, יוצקים על משולש ומיישרים. מקפיאים את המשולשים למשך כ 4 שעות, מחלצים בעדינות את העוגה מהתבנית ומסדרים בכלי הגשה.
-
03.
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מעבירים לשקית זילוף צנתר כוכב, מזלפים בחלק הרחב של המשולש ומקשטים לפי טעם הציפוי. שומרים את העוגה במקרר או במקפיא ומוציאים כחצי שעה לפני הגשה.