עוגת גבינה קפואה עם יוגורט יווני ודבש | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קפואה יוגורט ודבש

עוגת גלידה משובחת שקל להכין. שכבת גלידה עשויה מגבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני, דבש וקצפת בין שתי שכבות של פירורי ביסקוויט בשוקולד חלב.

מתכון לעוגת גבינה קפואה יוגורט ודבש מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קפואה יוגורט ודבש
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 200 גרם ביסקוויט בשוקולד חלב*
  • 50 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"
  • ⅓ כוס (120 גרם) דבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • * הסוג שמורכב מביסקוויט שקוע בשכבה עבה של שוקולד.

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים קלות בחמאה את הדפנות של תבנית קפיצית גבוהה בקוטר 18 או 20 ס"מ ומהדקים אליהן רצועות של נייר אפייה (או משתמשים בשקף). טוחנים את הביסקוויטים בשוקולד במעבד מזון. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהפירורים ספוגים בחמאה. משטחים קצת יותר מחצי הכמות על תחתית התבנית ומהדקים קלות.

  • 02.

    מכינים את תערובת הגבינה. מערבלים את הגבינה עם דבש ו־2 כפות שמנת להקצפה לתערובת חלקה. מקציפים את השמנת הנותרת עם סוכר הווניל ועם אבקת הפודינג לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה – חצי הכמות בכל פעם. מעבירים לתבנית ומיישרים את פני התערובת. זורים למעלה את תערובת פירורי הביסקוויט הנותרת ומהדקים קלות.

  • 03.

    מכסים את התבנית בכיסוי אטום ומעבירים למקפיא למשך לילה לפחות. לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא, משחררים את הדפנות, מסירים את הנייר/שקף ומעבירים את העוגה למגש. חותכים ל־8 משולשים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)