עוגת גבינה פקאן
עוגת גבינה עם טוויסט, פקאנים בתוך העוגה
למי שלא אוהב פקאנים ניתן להוסיף כל דבר אחר

המרכיבים ל 12 מנות:
- 85 גרם פירורי ביסקוויט
- 40 גרם פקאנים טחונים
- 140 גרם סוכר לבן
- 1 גרם קינמון טחון
- 1 גרם תפוח מרוסק (ללא קליפה)
- 2 גרם אגוז מוסקט טחון
- 50 גרם חמאה מומסת
- 450 גרם גבינה רכה (פילדלפיה ללא טעם)
- 3 מ"ל תמצית וניל
- 2 ביצים
- 60 מ"ל קרמל
- 100 גרם פקאנים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור ל-175 מעלות.
-
02.
בקערה בינונית מערבבים את פירורי הביסקוויט, פקאנים טחונים, סוכר (100 גרם), קינמון, תפוח מרוסק ואגוז מוסקט.
-
03.
מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת.
-
04.
מערבבים היטב ויוצקים לתוך תבנית עגולה (כזו שיכולה להפרד מהתחתית ולהפתח מהצד).
-
05.
בקערה גדולה, מערבבים את הגבינה, הסוכר (40 גרם) ותמצית הוניל. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
06.
יוצקים את הבלילה מעל לתערובת בתבנית.
-
07.
אופים את העוגה למשך שעה ו-10 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
נותנים לעוגה להתקרר.
-
09.
בקערה קטנה, מערבבים את הקרמל והפקאנים הקצוצים, יוצקים על העוגה ונותנים לה להתקרר במקרר לפחות ארבע שעות לפני ההגשה.