מתכון לעוגת גבינה פירורים ללא אפיה
עוגה טעימה וקלה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית עגולה 10 מנות:
למילוי:
- 2 שמנת מתוקה של תנובה
- 1 חבילה איסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה של תנובה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס חלב של תנובה
- קליפת לימון מגורדת
- 1/2 שקית של ג'לטין ללא טעם
- 1/4 כוס מים רותחים
לבסיס:
- 250 גרם בסקוויטים פתיבר טחונים
- 150 גרם חמאה של תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את הג'לטין ב-1/4 כוס מים רותחים טוב טוב, שלא יהיה גושים שמים בצד שיתקרר.
-
02.
ממיסים את החמאה בסיר על הגז, מוסיפים לחמאה רק שני שליש מפירורי הפתי בא (את היתר משאירים בצד לקישוט) ומערביבים טוב מוצאים מהאש.
-
03.
מהדקים את תערובת הפירורים שהתקבלה מהערבוב עם החמאה המומסת לתחתית התבנית.
-
04.
מקציפים את 2 הקופסאות של השמנת המתוקה לקצפת יציבה, שמים בצד.
-
05.
בקערה נפרדת, מערבלים את החלב,סוכר וגבינה במהירות נמוכה כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
-
07.
יוצקים את התעורבת על השמנת ומערבבים בזהירות עם לקקן או כף קגיל.
-
08.
יוצקים את התערובת הסופית על בסיס העוגה ומשטחים.
-
09.
מפזרים מעל העוגה את הפירורים שנשארו לקישוט.
-
10.
מצננים במקרר למספר שעות כמה שיותר, לפחות 6 שעות.
הכנת? כאן מדרגים