עוגת גבינה פירורים אפויה – מתכון לעוגה אוורירית
מתכון לעוגת גבינה פירורים בשילוב נהדר של בסיס פריך, מלית גבינה אוורירית וקרם שמנת נימוח. אידיאלית לשבועות, אבל לא נתנגד לאכול אותה גם בכל יום רגיל.
המרכיבים ל12 מנות:
- 3/4 1 כוסות קמח
- 1/3 כוס סוכר
- 100 גרם חמאת תנובה
- 750 גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 קופסת אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קורנפלור
- גרידת לימון בינוני
- שקית סוכר וניל
- 5 חלמונים
- 5 חלבונים
- 1/4 כוס סוכר
- 2 גביעי שמנת חמוצה באחוזים גבוהים
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
שמים הכל בקערה ומערבבים בעזרת האצבעות ליצירת פירורי בצק.
-
02.
ליצירת בסיס העוגה - שמים 3/4 כמות בצק הפירורים ברינג בקוטר 26 ס"מ ומהדקים, אופים בחום בינוני עד הזהבה. את רבע כמות הנותרת של בצק הפירורים שמים בתבנית אפיה ואופים עד הזהבה. מקררים. מפוררים בעזרת הידיים.
-
03.
שמים בקערה גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, פודינג וניל, קורנפלור, גרידת לימון, ונילוחלמונים ומערבביםבמטרפה.
-
04.
מקציפים חלבונים עם הוספת הסוכר בהדרגה לקבלת קצף נוקשה.
-
05.
מעבירים 1/3 קצף חלבונים לתערובת הגבינה ומערבבים בעטיפה, מעבירים את שאר קצף החלבונים לגבינה ומבליעיםבעטיפה עד אשר העיסה הומוגנית. שופכים את עיסת הגבינה על הבצק האפוי שבתבנית, מיישרים,מכניסים את העוגה לאפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכשעה.
-
06.
מוציאים את העוגה מן התנור, ומחכים כרבע שעה עד אשר היא תרד בגובה, מסדריםאת שולי העוגה שירדו לתוך התבנית ולא ישארו מחוצה לה.
-
07.
מערבבים את השמנת החמוצה והפירורים לקישוט יחד.
-
08.
כאשר העוגה ירדה לתוך הרינג, שופכים עליה את ציפוי השמנת החמוצה. מיישרים, מכניסים לתנור בחום של 150 מעלות לחמש דקות.
-
09.
מוצאיםמן התנור ומפזרים מעל את פירורי הבצק האפויים.
-
10.
מקררים, לפחות למשך כמה שעות במקרר, לפני ההגשה.
הידעת?
עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה פירורים לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה: עם המתכון הנכון זה אפילו יכול להיות מהנה. אז איך להכין עוגת גבינה פירורים שתהיה קרמית במיוחד? התחילו מכאן, קבלו מתכון לעוגת גבינה פירורים בשילוב נהדר של בסיס פריך, מלית גבינה אוורירית וקרם שמנת נימוח. אידיאלית לשבועות, אבל לא נתנגד לאכול אותה גם בכל יום רגיל.