עוגת גבינה עם תותים שלא דורשת אפייה כלל | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם תותים שלא דורשת אפייה כלל

עוגת גבינה יפיפייה ועם זאת, ממש לא מסובכת להכנה. בואו לחגוג את עונת התותים!

מאת: אולגה טוכשר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם תותים שלא דורשת אפייה כלל

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בקוטר 18-20ס"מ:

מרכיבים לתחתית (18-20ס"מ):
  • 180גרם (24 יח') עוגיות פתי בר
  • 60 גרם חמאת "תנובה"
מרכיבים למילוי גבינה:
  • 12 גרם אבקת ג'לטין + 4 כפות (60 מ"ל) מים
  • 400 גרם יוגורט לבן טבעי (2 גביעים 3% ) "תנובה"
  • 100גרם סוכר (1/2 כוס)
  • כפית מחית / תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 1 ק"ג תותים (כולל קישוט)
מרכיבים לקישוט קצפת:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 2-3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים תותים, מייבשים ובינתיים משאירים בצד.

  • 02.

    מכינים את תחתית העוגה: ממיסים במיקרו את החמאה. במעבד מזון טוחנים דק את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.

  • 03.

    מעבירים את התערובת החולית לתוך רינג עם שקף או תבנית עם ניילון נצמד ומהדקים בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים לקירור.

  • 04.

    מכינים את מילוי הגבינה: בקערית מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    בינתיים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים את היוגורט, הסוכר והווניל. לא מערבבים יותר מדי כדי לא ליצור בועות אויר.

  • 06.

     מחממים את הג'לטין שספג את הנוזלים במיקרוגל או על אש נמוכה עד ההמסה המלאה.

  • 07.

    מוסיפים שלוש כפות של תערובת היוגורט לתוך הקערית עם הג'לטין ומערבבים במרץ כדי לאחד את המרקמים.

  • 08.

    מסננים את תערובת הג'לטין ומוסיפים לקערת היוגורט. מערבבים היטב. דופקים את הקערה על השולחן על מנת לצמצם כמות של בועות אויר.

  • 09.

    בקערה אחרת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  • 10.

    מקפלים את הקצפת לתוך תערובת היוגורט עד שמתקבל מוס אחיד.

  • 11.

    מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר, חותכים את התותים ומסדרים אותם עם החתך כלפי חוץ על דופן הרינג / התבנית.

  • 12.

    יוצקים מעל את המוס ומיישרים בעזרת לקקן. עוטפים את התבנית בניילון נצמד.

  • 13.

    מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר לעוד 2-3 שעות.

  • 14.

    לפני ההגשה מכינים את קישוט הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה הקרה עם הסוכר במשך כ- 3-4 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 15.

    מחלצים את העוגה מהתבנית, מזלפים את הקצפת ומקשטים בתותים חתוכים.

  • 16.

    שומרים במקרר בכלי אטום  

הכנת? כאן מדרגים
(571)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.