מתכון עוגת גבינה עם ריבת חלב | השף הלבן

עוגת גבינה עם ריבת חלב

עוגת גבינה עם ריבת חלב

מאת: שרה מינץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם ריבת חלב

המרכיבים ל 8 מנות בתבנית עגולה בקוטר 24:

לבסיס:
  • 1 חבילה ביסקוויטים
  • 1 כוס קפה פושר (1 כף נס קפה + 1כוס מים חמים)
למלית:
  • 3 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 כפות גדושות ריבת חלב
לקישוט:
  • ריבת חלב (בשקית זילוף קטנה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים את התבנית בביסקוויטים טבולים בקפה.

  • 02.

    מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב.

  • 03.

    מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.

  • 04.

    משטחים את התערובת בתבנית מעל הביסקוויטים ומחליקים.

  • 05.

    מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ.

  • 06.

    בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים. חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס"מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחוזר חלילה, בכל היקף העוגה).

  • 07.

    מעבירים בזהירות למקרר ל 4-5 שעות התייצבות לפחות, או למקפיא למשך שעתיים-שלוש בלבד (העוגה אמורה להתייצב אך לא להיות קפואה לגמרי), לפני שמסירים את התבנית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(62)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.