מתכון עוגת גבינה עם ריבת חלב | השף הלבן

עוגת גבינה עם ריבת חלב

עוגת גבינה עם ריבת חלב

מאת: שרה מינץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם ריבת חלב

המרכיבים ל8 מנות בתבנית עגולה בקוטר 24:

לבסיס:
  • 1 חבילה ביסקוויטים
  • 1 כוס קפה פושר (1 כף נס קפה + 1כוס מים חמים)
למלית:
  • 3 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 כפות גדושות ריבת חלב
לקישוט:
  • ריבת חלב (בשקית זילוף קטנה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים את התבנית בביסקוויטים טבולים בקפה.

  • 02.

    מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב.

  • 03.

    מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.

  • 04.

    משטחים את התערובת בתבנית מעל הביסקוויטים ומחליקים.

  • 05.

    מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ.

  • 06.

    בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים. חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס"מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחוזר חלילה, בכל היקף העוגה).

  • 07.

    מעבירים בזהירות למקרר ל 4-5 שעות התייצבות לפחות, או למקפיא למשך שעתיים-שלוש בלבד (העוגה אמורה להתייצב אך לא להיות קפואה לגמרי), לפני שמסירים את התבנית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(61)