עוגת גבינה אפויה בציפוי ריבת חלב
מתכון לעוגת גבינה אפויה המוכרת והאהובה מחג שבועות ועליה ציפוי סמיך וטעים במיוחד של ריבת חלב
המרכיבים ל12 מנות:
- 250 גרם עוגיות שוקולד
- 1/2 כוס קוקוס
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים מופרדות
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 4-3 כפות ריבת חלב
- 1 כפית קפה נמס מומסת ב-1 כף מים פושרים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום גבוה 200-190 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה.
-
02.
להכנת הבסיס: שמים את כל מרכיבי הבסיס במעבד מזון ומעבדים לפירורים קטנים. מצמידים את הפירורים לתחתית התבנית ולדפנותיה (אפשר להשתמש בכף הפוכה) ומהדקים היטב.
-
03.
הכנת המלית: שמים בקערה חצי כוס מהסוכר, חלמונים, שמנת, קורנפלור, אבקת הפודינג והגבינה ומערבבים היטב.
-
04.
שמים את החלבונים בקערת המערבל ואת שארית הסוכר (חצי כוס) ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד שמתקבל מרקם אחיד.
-
05.
יוצקים את תוכן הקערה על הבסיס שבתבנית, ואופים כ-7 דקות. מורידים את החום לבינוני ואופים כ-35 דקות, עד שמרכז העוגה מתייצב ונסדק קצת, מכבים את התנור ומצננים, כשדלתו סגורה, כרבע שעה, פותחים קצת את הדלת ומצננים רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
06.
הכנת הציפוי: מקציפים את השמנת מתוקה עם ריבת החלב, כשמתחילה להיווצר קצפת יוצקים את הקפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת רכה.
-
07.
מורחים את הציפוי על העוגה ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. אפשר לקשט גם בקצפת לבנה.