מתכון לעוגת גבינה ניו יורקית
עוגת גבינה ניו יורק
המרכיבים ל8 מנותתבנית בגודל 24 ס"מ:
- 100 גרם חמאה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה (לארג')
- 200 גרם קמח רגיל
- 3 גבינות ניו יורק של גד 30% (600 גר')
- 2 שמנת מתוקה 38%(500 מ"ל)
- 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה ג'לטין(14 גר')
- 0.25 כוס מים קרים
- 0.25 כוס מים חמים
- 2 בננות חצויות קפואות
- 8 תותים (6 להקפיא 2 להניח בדפנות)
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר דמררה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 2 כפות רוטב תותים/ 4 טיפות צבע מאכל אדום
הוראות הכנה:
-
01.
ציפוי גנאש שוקולד לבן:
-
02.
להניח בקערית שמנת מתוקה ושוקולד לבן ולהמיס במיקרוגל(להוציא ולערבב בכל 10 שניות)
-
03.
לחלק את הגנאש לשני משפכים לאחד להוסיף רוטב תותים/צבע מאכל אדום לערבב עד לקבלת צבע וורוד
-
04.
מרפדים את התבנית עם נייר אפייה ויוצקים בערך 2 כפות מהתערובת הוורודה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.
-
05.
יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של 2 כפות הפעם מהתערובת הבהירה וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות.
-
06.
מתקבלת דוגמת טבעות, מושכים עם קיסם פעם פנימה ופעם אחת החוצה ליצירת הדוגמא
-
07.
מעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות להכנת הבסיס:
-
08.
להמיס את החמאה במיקרוגל להוסיף אבקת סוכר לערבב היטב
-
09.
להוסיף ביצה להמשיך בערבוב להוסיף קמח ולערבב עד לאיחוד החומרים
-
10.
להעביר לתבנית(אין צורך לשמן) משטחים את הבצק בתבנית ומעבירים למקפיא ל-10 דקות
-
11.
אופים את הבסיס לעוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות מצננים
טיימר מופעל
-
12.
במחבת בינונית להמיס חמאה ולהוסיף 2 כפות סוכר דמררה לערבב עד שהסוכר נמס
-
13.
לחלק את הבננות ל-3 להוסיף לרוטב לערבב בעדינות עד שכל הבננות יצופו ברוטב לצנן
-
14.
להעביר למקפיא יחד עם התותים לשעתיים לפחות המלית:
-
15.
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים מניחים בצד כ-20 דקות
טיימר מופעל
-
16.
מוסיפים רבע כוס מים חמים ומעבירים למיקרוגל ל-2 דקות מערבבים ומצננים מעט
טיימר מופעל
-
17.
מערבבים בקערה את הגבינות והסוכר מוסיפים את הג'לטין לתוך הגבינות
-
18.
מקציפים 2 שמנת מתוקה ואינסטנט לקצפת יציבה
-
19.
מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות ומעבירים רבע לתוך בסיס העוגה
-
20.
מטביעים פנימה את הבננות סביב העוגה ובעיגול הפנימי את התותים מכסים עם קרם גבינות ומניחים עוד שיכבה באותה צורה ומסיימים הקרם גבינות
-
21.
מוציאים את הגנאש הקפוא מחלצים מנייר האפייה ומניחים על הקרם ומוסיפים תותים מעל
-
22.
מחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות