עוגת גבינה ניו יורקית - בציפוי גאנש שוקולד לבן | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ניו יורקית

עוגת גבינה ניו יורק

מאת: יפה ימין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ניו יורקית

המרכיבים ל8 מנותתבנית בגודל 24 ס"מ:

בסיס
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה (לארג')
  • 200 גרם קמח רגיל
מלית
  • 3 גבינות ניו יורק של גד 30% (600 גר')
  • 2 שמנת מתוקה 38%(500 מ"ל)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה ג'לטין(14 גר')
  • 0.25 כוס מים קרים
  • 0.25 כוס מים חמים
  • 2 בננות חצויות קפואות
  • 8 תותים (6 להקפיא 2 להניח בדפנות)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר דמררה
לציפוי
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
  • 2 כפות רוטב תותים/ 4 טיפות צבע מאכל אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    ציפוי גנאש שוקולד לבן:

  • 02.

    להניח בקערית שמנת מתוקה ושוקולד לבן ולהמיס במיקרוגל(להוציא ולערבב בכל 10 שניות)

  • 03.

    לחלק את הגנאש לשני משפכים לאחד להוסיף רוטב תותים/צבע מאכל אדום לערבב עד לקבלת צבע וורוד

  • 04.

    מרפדים את התבנית עם נייר אפייה ויוצקים בערך 2 כפות מהתערובת הוורודה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.

  • 05.

    יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של 2 כפות הפעם מהתערובת הבהירה וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. 

  • 06.

    מתקבלת דוגמת טבעות, מושכים עם קיסם פעם פנימה ופעם אחת החוצה ליצירת הדוגמא 

  • 07.

    מעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות להכנת הבסיס:

  • 08.

    להמיס את החמאה במיקרוגל להוסיף אבקת סוכר לערבב היטב

  • 09.

    להוסיף ביצה להמשיך בערבוב להוסיף קמח ולערבב עד לאיחוד החומרים

  • 10.

    להעביר לתבנית(אין צורך לשמן) משטחים את הבצק בתבנית ומעבירים למקפיא ל-10 דקות

  • 11.

    אופים את הבסיס לעוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות מצננים

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    במחבת בינונית להמיס חמאה ולהוסיף 2 כפות סוכר דמררה לערבב עד שהסוכר נמס

  • 13.

    לחלק את הבננות ל-3 להוסיף לרוטב לערבב בעדינות עד שכל הבננות יצופו ברוטב לצנן

  • 14.

    להעביר למקפיא יחד עם התותים לשעתיים לפחות המלית:

  • 15.

    ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים מניחים בצד כ-20 דקות

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 16.

    מוסיפים רבע כוס מים חמים ומעבירים למיקרוגל ל-2 דקות מערבבים ומצננים מעט

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 17.

    מערבבים בקערה את הגבינות והסוכר מוסיפים את הג'לטין לתוך הגבינות

  • 18.

    מקציפים 2 שמנת מתוקה ואינסטנט לקצפת יציבה

  • 19.

    מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות ומעבירים רבע לתוך בסיס העוגה

  • 20.

    מטביעים פנימה את הבננות סביב העוגה ובעיגול הפנימי את התותים מכסים עם קרם גבינות ומניחים עוד שיכבה באותה צורה ומסיימים הקרם גבינות

  • 21.

    מוציאים את הגנאש הקפוא מחלצים מנייר האפייה ומניחים על הקרם ומוסיפים תותים מעל

  • 22.

    מחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות

הכנת? כאן מדרגים
(23)