עוגת גבינה כנענית
עוגת שמרים עם גבינה שקיבלה את שמה מגבינת הכנען המרכיבה אותה. עוגה עשירה, יפה למראה שממלאת את הבית בריחות משכרים. תענוג!
המרכיבים ל24:
- 4 כוסות קמח לבן (500 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים (או חצי חבילת שמרית)
- 3/4 כוס שמן קנולה (או 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות)
- 1/3 כוס סוכר
- 2 ביצים ( רצוי במידה L)
- 1 גביע יוגורט 150 מ״ל
- 1/3 כוס חלב
- 1 כף גרידת לימון
- קורט מלח
- 500 גרם גבינת כנען 5%
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון מלימון אחד
- 2 כפות פודינג וניל
- 1 ביצה גדולה
- 1/3 כוס סוכר
- 1/3 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת הבצק: מכניסים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המלח. מתחילים ללוש עם וו לישה. אחרי 2-3 דקות של לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות במהירות בינונית. מתקבל כדור בצק שכרוך סביב וו הלישה. הסוד של בצק שמרים טוב הוא במידת הלישה. חשוב מאד לא להפסיק ללוש מוקדם מדי. הבצק צריך עיבוד של כ-13-12 דקות במיקסר חשמלי.
טיימר מופעל
-
02.
מוציאים את הוו ומניחים לבצק לתפוח בקערה מכוסה במשך כשעה חצי. בזמן הזה הבצק מכפיל את נפחו, פחות או יותר. בזמן הזה מכינים את המלית.
-
03.
הכנת המלית: מפוררים את הגבינה לפירורים קטנים (בידיים נקיות) ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי המלית.
-
04.
הרכבת העוגות: אחרי שהבצק תפח והכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. מרדדים מחצית מהבצק (בערך) לעלה עגול ומורחים עליו חצי מכמות תערובת הגבינה. מחלקים את הבצק ל-12 משולשים שווים (בערך) כמו לפיצה. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב כלפי פנים לקבלת גלילים דמויי קרואסונים. חוצים כל קרואסון באמצע ומניחים על גבי תבנית אפייה עגולה. ממלאים את המעטפת של התבנית בחצאי הקרואסונים. ישארו לכם עוד חצאים, אותם מעמידים על החלק הצר במרכז העיגול. את המחצית השניה של הבצק ניתן להכין באופן דומה, או להכין רולדה.
-
05.
מניחים לתפיחה שנייה במשך חצי שעה. בזמן הזה מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
06.
מורחים את העוגות בביצה הטרופה ואופים כ-30-25 דקות עד שהעוגות מזהיבות-משחימות.
טיימר מופעל
-
07.
כשהעוגות בתנור מכינים את הסירופ לציפוי: מרתיחים את המים והסוכר ומבשלים מספר דקות. מסירים מהאש ומצננים.
-
08.
כשמוציאים את העוגות מהתנור, מורחים עליהן מהסירופ המתוק ליצירת ברק אחיד ומצננים.