מתכון לעוגת גבינה ישראלית ניורקית בציפוי דובדבנים טריים
עוגה רכה וטעימה בטעם שמנת,לא כבדה כמו הניורקית הודות לשילוב גבינות

המרכיבים ל 8 מנותתבנית עגולה 24:
- 50 גרם חמאה
- חלמון
- 0.75 כוס קמח
- 1 כף סוכר
- 1סוכר וניל
- 0.5 כפית גרד לימון
- כפית מיץ לימון
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- קופסת גבינת נפוליאון או מסקרפונה קולקשן
- 3 שקיות סוכר וניל או מקל וניל
- 0.5 כפית גרד לימון
- 2 כפות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק-
-
02.
לעבד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד
-
03.
לשטח את הבצק על תחתית התבנית . מומלץ לשים עיגול נייר אפייה בתחתית התבנית – כך אפשר להוציא את העוגה מהתבנית לאחר האפייה בקלות
-
04.
להכניס את הבצק לאפייה לתנור לכ- 15 שעה 170 מעלות
-
05.
להוציא ולקרר
-
06.
הכנת תערובת הגבינה-
-
07.
את הגבינה הלבנה לשים במסננת להגרת הנוזלים לכמה שעות .
-
08.
להפריד את הביצים ולהקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
-
09.
לאחר שהגבינה סוננה מהנוזלים, להניח בקערה , להוסיף את גבינת השמנת.
-
10.
לערבב היטב. לשלב את החלמונים .
-
11.
לערבב 1/4 כוס סוכר עם הקמח והקורנפלור ולשלב לתערובת הגבינה.
-
12.
לאחד את החלבונים המוקצפים לגבינה.
-
13.
להניח את תערובת הגבינה על התחתית האפויה.
-
14.
להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות , לאחר כ- 10 דקות להוריד טמפרטורה בהדרגה ל160 ואחר כך ל-150 לאפייה של כשעה ורבע.
טיימר מופעל
-
15.
בתחתית התנור רצוי לשים תבנית עם מים רותחים .
-
16.
לאחר האפייה להשאיר בתנור סגור עוד כשעה לפחות.
-
17.
לאחר שהעוגה התקררה להכניס אותה למקרר לקירור.
-
18.
את הרוטב נכין ונצפה כשהעוגה קרה.
-
19.
הכנת הציפוי-
-
20.
200 ג"ר דודבנים טריים מגולענים
-
21.
1/3 כוס סוכר
-
22.
1כף מיץ לימון
-
23.
1 כף מלאה קורנפלור
-
24.
1 כף מים
-
25.
1 כף ליקר דובדבנים
-
26.
להניח בקלחת את הדובדבנים והסוכר ולחמם כ2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
27.
לערבב מיץ לימון ומים עם הקורנפלור. לשלב לדובדבנים.
-
28.
לבשל את התערובת עד להסמכה בערך כ- 5 דקות.
טיימר מופעל
-
29.
להוריד מהאש ולשלב את הליקר.
-
30.
לאחר שהתקרר מעט אפשר לצפות את העוגה