עוגת גבינה ישראלית ניורקית בציפוי דובדבנים טריים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ישראלית ניורקית בציפוי דובדבנים טריים

עוגה רכה וטעימה בטעם שמנת,לא כבדה כמו הניורקית הודות לשילוב גבינות

מאת: דפנה מיכאל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ישראלית ניורקית בציפוי דובדבנים טריים

המרכיבים ל 8 מנותתבנית עגולה 24:

המצרכים לבצק- תבנית 24-25
  • 50 גרם חמאה
  • חלמון
  • 0.75 כוס קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1סוכר וניל
  • 0.5 כפית גרד לימון
  • כפית מיץ לימון
לתערובת הגבינה-
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • קופסת גבינת נפוליאון או מסקרפונה קולקשן
  • 3 שקיות סוכר וניל או מקל וניל
  • 0.5 כפית גרד לימון
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק-

  • 02.

    לעבד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד

  • 03.

    לשטח את הבצק על תחתית התבנית . מומלץ לשים עיגול נייר אפייה בתחתית התבנית – כך אפשר להוציא את העוגה מהתבנית לאחר האפייה בקלות

  • 04.

    להכניס את הבצק לאפייה לתנור לכ- 15 שעה 170 מעלות

  • 05.

    להוציא ולקרר

  • 06.

    הכנת תערובת הגבינה-

  • 07.

    את הגבינה הלבנה לשים במסננת להגרת הנוזלים לכמה שעות .

  • 08.

    להפריד את הביצים ולהקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.

  • 09.

    לאחר שהגבינה סוננה מהנוזלים, להניח בקערה , להוסיף את גבינת השמנת.

  • 10.

    לערבב היטב. לשלב את החלמונים .

  • 11.

    לערבב 1/4 כוס סוכר עם הקמח והקורנפלור ולשלב לתערובת הגבינה.

  • 12.

    לאחד את החלבונים המוקצפים לגבינה.

  • 13.

    להניח את תערובת הגבינה על התחתית האפויה.

  • 14.

    להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות , לאחר כ- 10 דקות להוריד טמפרטורה בהדרגה ל160 ואחר כך ל-150 לאפייה של כשעה ורבע.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 15.

    בתחתית התנור רצוי לשים תבנית עם מים רותחים .

  • 16.

    לאחר האפייה להשאיר בתנור סגור עוד כשעה לפחות.

  • 17.

    לאחר שהעוגה התקררה להכניס אותה למקרר לקירור.

  • 18.

    את הרוטב נכין ונצפה כשהעוגה קרה.

  • 19.

    הכנת הציפוי-

  • 20.

    200 ג"ר דודבנים טריים מגולענים

  • 21.

    1/3 כוס סוכר

  • 22.

    1כף מיץ לימון

  • 23.

    1 כף מלאה קורנפלור

  • 24.

    1 כף מים

  • 25.

    1 כף ליקר דובדבנים

  • 26.

    להניח בקלחת את הדובדבנים והסוכר ולחמם כ2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 27.

    לערבב מיץ לימון ומים עם הקורנפלור. לשלב לדובדבנים.

  • 28.

    לבשל את התערובת עד להסמכה בערך כ- 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 29.

    להוריד מהאש ולשלב את הליקר.

  • 30.

    לאחר שהתקרר מעט אפשר לצפות את העוגה

הכנת? כאן מדרגים
(49)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.