עוגת גבינה טבעונית אפויה קלאסית
עוגת הגבינה הטבעונית האולטימטיבית לשבועות! קבלו את המתכון האלטרנטיבי של שקמה יעקבי לעוגת גבינה טבעונית אפויה שלא נופלת מהמקור ותשדרג לכם את החג
המרכיבים ל עוגה אחת:
- 180 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
- ⅓ עד ½ כוס שמן קוקוס
- 3 גביעים (750 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1 כף תמצית וניל
- ⅓ כוס קמח לבן
- ⅓ כוס אינסטנט פודינג וניל (או עוד ¼ כוס קמח)
- ½ כוס שוקולד צ׳יפס לבן טבעוני (יש בכל סופר)
- 3 כפות שמן קוקוס
- גרידת קליפת לימון
- חצי לימון סחוט טרי
- 150 מ״ל קצפת צמחית "השף הלבן"
- לקישוט: תותים / דובדבנים / אוכמניות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
הכנת הקלתית: בקערה מערבבים ביסקוויטים ושמן קוקוס עד שכל הפירורים לחים. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים אותם היטב לתחתית ולקצוות.
-
03.
אופים כ-10 דקות ומוציאים לצינון.
טיימר מופעל
-
04.
מורידים את חום התנור ל-160 מעלות.
-
05.
ממיסים (בסיר או במיקרוגל) שוקולד לבן עם שמן קוקוס.
-
06.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ומערבבים בעזרת מטרפה עד לאיחוד (זה בסדר אם יש מעט גושים).
-
07.
מעבירים את הבלילה לתבנית עם קלתית הביסקוויטים. דופקים את התבנית על משטח העבודה מספר פעמים להוצאת בועות ומכניסים לאפייה בתנור ל-70-75 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
כשהעוגה יציבה בקצוות וחלקה האמצעי מעט רוטט, ניתן להוציא את העוגה מהתנור. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים אותה לקירור במקרר ל-12 שעות לפחות.
-
09.
לקראת ההגשה, מקציפים את הקצפת במשך 2-3 דקות עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים שכבה דקה על העוגה הקרה, מקשטים בפירות ומגישים.
טיימר מופעל
-
10.
בתאבון!
הידעת?
תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. המנה התורנית שקיבלה גרסה טבעונית היא לא אחרת מעוגת הגבינה האהובה. אז קבלו מתכון מפתיע ומפנק של עוגת הגבינה הטבעונית האולטימטיבית לשבועות! קבלו את המתכון האלטרנטיבי של שקמה יעקבי לעוגת גבינה טבעונית אפויה שלא נופלת מהמקור ותשדרג לכם את החג.