עוגת גבינה טבעונית אפויה
הגרסה הכי קלה שיש לעוגת גבינה טבעונית אפויה לשבועות. מתוך המדריך המצולם של שקמה יעקבי לקינוחים טבעוניים שילמד אתכם את כל הטיפים לאפייה עוגת גבינה טבעונית
המרכיבים ל8:
- 180 גרם ביסקוויטים
- ⅓ עד ½ כוס שמן קוקוס
- 2 כפות סוכר
- 800 גרם ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כף תמצית וניל
- ½ כוס שוקולד צ׳יפס לבן טבעוני מומס או חמאת קקאו מומסת
- 3 כפות שמן קוקוס מומס
- ½ כוס קמח לבן
- 200 גרם ריבת אוכמניות
- 1 כף מיץ לימון
- גרידת קליפת חצי לימון
- אופציה: אוכמניות טריות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
מכניסים את הביסקוויטים למעבד המזון ומעבדים לפירורים דקים.
-
03.
מוסיפים שמן קוקוס ומעבדים עד שמתקבלת תערובת המזכירה חול לח.
-
04.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב לתחתית ולשוליה בעזרת תחתית של כוס.
-
05.
אופים 10 דקות ומניחים לקירור.
טיימר מופעל
-
06.
מנמיכים את חום התנור לחום של 160 מעלות.
-
07.
בקערה עמוקה מערבבים את כל מרכיבי הבלילה, מערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד שהכול אחיד. לא לערבב יתר על המידה, כדי שהעוגה לא תסדק.
-
08.
מעבירים את המלית לתבנית ודופקים את התבנית על משטח העבודה כמה פעמים, כדי לשטח את המלית על בסיס הביסקוויטים.
-
09.
מכניסים לתנור לאפייה של 70-75 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
כשדפנות העוגה יציבות ורק החלק האמצעי (קוטר של 3-4 ס״מ במרכז העוגה), רוטט כשדופקים על דופן התבנית, זה סימן שאפשר להוציא את העוגה מהתנור.
-
11.
מעבירים מיד סכין חדה ודקה מאוד בין הדופן לעוגה, כדי למנוע סדקים.
-
12.
מקררים בטמפרטורת חדר עד שהעוגה הצטננה לגמרי ואז מעבירים למקרר לעוד 12 שעות.
-
13.
מכינים את הציפוי: במחבת קטנה או במיקרו, מחממים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה ונוזלית.
-
14.
מקררים 10 דקות ואז מזלפים מעל העוגה הקרה. אפשר להוסיף במרכז אוכמניות טריות או להגיש כך.
טיימר מופעל