מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר
מתכון חגיגי וטעים לעוגת גבינה חגיגית ויפה
המרכיבים למתאים לתבנית קפיצית מס 26:
- 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 1 גביע (750 גר') גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
- 5 ביצים מופרדות
- 11/2 כוסות סוכר
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית תמצית ווניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות (ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה המלאה עד מחציתה במים.
-
02.
הכנת הבסיס: מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים ומוסיפים את החמאה המומסת.
-
03.
מניחים ומהדקים בתבנית אפייה (מס' 26) משומנת.
-
04.
הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים במערבל, תוך הוספה איטית של כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
-
05.
מקציפים את החלמונים במערבל עם הסוכר הנותר, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים ידנית את הגבינה לאפיה, הקמח ותמצית הווניל.
-
06.
מקפלים בעדינות את קצף הביצים לתערובת (בתנועות קיפול), עד לקבלת תערובת אחידה.
-
07.
יוצקים את מלית הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים ואופים בתנור מעל גבי רשת המונחת מעל תבנית המים שבתנור, למשך כ- 55-65 דק' או עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
-
08.
מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה למשך שעה לפחות. לאחר מכן מצננים ומכניסים למקרר. מומלץ להגיש לאחר לילה במקרר.