עוגת גבינה לוטוס
השילוב המושלם בין לוטוס לגבינה: מתכון לעוגת גבינה על בסיס עוגיות לוטוס, מלית גבינה עם שוקולד לבן, שמנת ואינסטנט פודינג ובציפוי ממרח לוטוס – ההצלחה מובטחת!
המרכיבים לתחתית רינג בקוטר 24:
- 250 גרם עוגיות לוטוס
- 100 גרם חמאה תנובה
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 25 גרם חמאה תנובה
- 500 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 2 מיכלים שמנת מתוקה השף הלבן
- 250 גרם עוגיות לוטוס
- חבילת ממרח לוטוס
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת התחתית:
-
02.
טוחנים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים. במקביל ממיסים את החמאה ושופכים על העוגיות. מערבבים היטב ומשטחים בתחתית רינג בקוטר 24 שבתוכו שמנו שקף אפיה. הכנת המלית: ממיסים במיקרוגל את החלב, החמאה והשוקולד הלבן ומניחים להתקררות. במקביל טורפים במטרפה ידנית את הגבינה והאינסטנט פודינג. מאחדים בין התערובות עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה והשוקולד בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. שוברים את עוגיות הלוטוס לתוך התערובת ומקפלים. מעבירים את התערובת לתוך הרינג ומשטחים בעזרת פלטה. מעבירים את העוגה למקפיא למשך 8 שעות לפחות. הכנת הציפוי: מעבירים את תכולת ממרח הלוטוס לכוס ומחממים בפולסים קצרים במיקרוגל. מחלצים את העוגה מהרינג ושופכים את הציפוי על העוגה. יש להטות את העוגה בכדי לאפשר לציפוי לנזול על דפנות העוגה.