מתכון לעוגת גבינה ואוריאו אפויה
מלית עשירה של גבינה ואינסטנט שוקולד לבן עם חצאי אוריאו
- 250 גרם עוגיות פתיבר בטעם שוקולד/וניל
- 120 גרם חמאה מומסת
- 6 ביצים מופרדות
- 1-1/4 כוסות סוכר
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת כחצי שעה שתגיר נוזלים
- 2 מכלים שמנת חמוצה 9% להניח במסננת כחצי שעה להגיר נוזלים
- 4 כפות שטוחות קורנפלור
- 3 כפות אינסטנט שוקולד לבן
- 2 שקיות סוכר וניל
- 8 עוגיות אוראו חצויות
- 3 עוגיות אוראו לפיזור וקישוט
- 2 שמנת מתוקה 38%
- 2 אינסטנט שוקולד לבן
- 1-1/2 כוסות חלב (כוס חד פעמית)
- עוגיות אוראו טחונות דק לפיזור מעל
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה הבסיס:
-
02.
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון דק ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.
-
03.
. מניחים נייר אפייה בתבנית עגולה בתחתית, סוגרים את התבנית גוזרים את היתר. גוזרים רצועות ברוחב התבנית מרפדים גם סביב,ומגביהים מעט. מעבירים את העוגיות עם החמאה ומהדקים (עם כוס)מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.אופן הכנת העוגה:
-
04.
לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא 3/4 תבנית של התנור במים, להכניס לתנור בחלק התחתון.
-
05.
להקציף חלבונים עם כוס ורבע סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה, להניח בצד. לטרוף את החלמונים עם הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל, הקורנפלור,ואינסטנט עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.
-
06.
לקפל את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה וללא גושים. להוציא את הבסיס מהמקפיא להעביר רבע מהבלילה, להניח את חצי העוגיות סביב ולהצמיד לדפנות. להעביר את שאר הבלילה בזהירות מעל לעוגיות,להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור.
-
07.
לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה, להנמיך את חום התנור ל- 120 מעלות, ולאפות כ-45 דקות לכבות את התנור,להשאיר את העוגה בפנים לצינון מלא. להכין את הקצפת ולמרוח בחלק העליון, להעביר את השאר לשקית זילוף עם צנתר משונן ולקשט עפ"י בחירתכם עם עוגיות אוראו טחונות דק. הכנת הציפוי בקערת המיקסר מקציפים יחדיו אינסטנט ,שמנת מתוקה ,וחלב לקצף יציב.
טיימר מופעל