עוגת גבינה בראוניז – השילוב המושלם | השף הלבן

עוגת גבינה בראוניז

עוגה מורכבת ומהודרת

מאת: אילנה אפראימוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת גבינה בראוניז

המרכיבים ל15 מנות:

לתחתית בראוניז:
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 240 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
  • 3 ביצים
  • כוס קמח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס אגוזי מלך
לתערובת הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
  • 2 שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • שקית סוכר וניל
לקישוט:
  • שבבי שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחתית בראוניז:

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 03.

    ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות.

  • 06.

    מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת.

  • 07.

    מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך.

  • 08.

    אופים 25-30 דקות עד שהבראוני מתייצב ומקררים. תערובת גבינה:

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

  • 10.

    מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.

  • 11.

    יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים.

  • 12.

    אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שהתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז. מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי. ציפוי:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 13.

    מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד.

  • 14.

    מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה.

  • 15.

    מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(83)