עוגת גבינה בראוניז
עוגה מורכבת ומהודרת
המרכיבים ל15 מנות:
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 240 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
- 3 ביצים
- כוס קמח
- חצי כפית אבקת אפיה
- חצי כוס אגוזי מלך
- 750 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
- 2 שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר
- שקית סוכר וניל
- שבבי שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
תחתית בראוניז:
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
03.
ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
טיימר מופעל
-
05.
מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות.
-
06.
מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת.
-
07.
מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך.
-
08.
אופים 25-30 דקות עד שהבראוני מתייצב ומקררים. תערובת גבינה:
טיימר מופעל
-
09.
מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
-
10.
מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.
-
11.
יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים.
-
12.
אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שהתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז. מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי. ציפוי:
טיימר מופעל
-
13.
מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד.
-
14.
מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה.
-
15.
מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד.