עוגת גבינה בראוניז – השילוב המושלם | השף הלבן

עוגת גבינה בראוניז

עוגה מורכבת ומהודרת

מאת: אילנה אפראימוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת גבינה בראוניז

המרכיבים ל 15 מנות:

לתחתית בראוניז:
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 240 גרם (כוס + 2 כפות) סוכר
  • 3 ביצים
  • כוס קמח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס אגוזי מלך
לתערובת הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
  • 2 שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • שקית סוכר וניל
לקישוט:
  • שבבי שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחתית בראוניז:

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 03.

    ממיסים יחד חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מקציפים ביצים וסוכר יחד כ-7-8 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    מקפלים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות.

  • 06.

    מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת.

  • 07.

    מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את אגוזי המלך.

  • 08.

    אופים 25-30 דקות עד שהבראוני מתייצב ומקררים. תערובת גבינה:

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

  • 10.

    מערבלים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה.

  • 11.

    יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הבראוניז ומיישרים.

  • 12.

    אופים במשך כ-20 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות או עד שהתערובת הגבינה יציבה אך מעט רוטטת במרכז. מצננים את העוגה לחלוטין לפני הציפוי. ציפוי:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 13.

    מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים לקערה עם השוקולד.

  • 14.

    מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומוזגים על העוגה.

  • 15.

    מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(83)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.