מתכון לעוגת גבינה בציפוי אוראו
עוגת גבינה בציפוי אוריאו במקום ביסקוויטים, עוגת גבינה מדהימה בציפוי קראנ'צי פריך של עוגיות אוריאו

המרכיבים ל 12 מנות:
- תחתית בצק עוגיות אוריאו מפוררות
- 750 גרם גבינה 9% שומן
- 5 ביצים מופרדות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- חצי חפיסה אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
-
02.
טורפים גבינה עם 5 חלמונים ו-2 כפיות תמצית ווניל לתערובת חלקה ואחידה.
-
03.
מקציפים חלבונים, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד לקבלת קבלת קצף מבריק ויציב.
-
04.
מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג, ומקפלים לתערובת אחידה.
-
05.
יוצקים את התערובת לתבנית על הבסיס של עוגיות אוריאו, ואופים במשך שעה ו-50 דקות. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום למשך שעת האפייה הראשונה.
טיימר מופעל
-
06.
מסירים וממשיכים לאפות 50 דקות נוספות. מערבבים סוכר ושמנת מתוקה, עד שהסוכר נמס. מורחים על פני העוגה ואופים 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
מפזרים שברי עוגיות אוריאו על העוגה. מצננים ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה.