מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בסיס ביסקוויטים
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תחתית ביסקוויטים פריכה. אפשר לקשט באבקת סוכר או בקצפת עם עיטור דובדבנים, אגוזים וסירוף שוקולד
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- חבילת ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
- 1/4 כוס סוכר
- מעט שמן
- 750 גרם גבינה לבנה
- 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 1 גביע שמנת / אשל / גיל
- 1 חבילה אבקת פודינג וניל
- 4 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- גרידה מלימון אחד
הוראות הכנה:
-
01.
להדליק תנור על 180 מעלות חום ל-10 דקות אפייה ראשונות ולאחר מכן להנמיך את החום ל-150-160 מעלות.
טיימר מופעל
-
02.
הכנת התחתית: מטגנים מעט במחבת גדולה עם מעט שמן את הביסקוויטים השבורים ו-1/4 כוס סוכר. לוקחים תבנית עגולה ומשטחים את התערובת בתחתית.
-
03.
בקערה מקציפים יחד גבינה, 5 חלמונים, חצי כוס סוכר, גרידת לימון, חצי גביע שמנת/אשל/גיל, פודינג וניל ו-4 כפות קרונפלור.
-
04.
בקערה נפרדת מקציפים5 חלבונים עם חצי כוס סוכר בהדרגה. לאחר שנוצר מרנג לבן ומבריק ויציב, מערבבים טוב בתנועות עטיפה את הבלילה שבקערה הראשונה עם השניה. שופכים את כל התערובת לתבנית העגולה.
-
05.
מכניסים את העוגה לתנור לאפיה של בערך 45-40 דקות, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי ויבש ולא רטוב. יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד 10 דקות בפנים בכדי שלא תיפול.
טיימר מופעל