עוגת גבינה אפויה
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית, חגיגית וקלה להכנה עם פירות יער. כל האורחים יתלהבו ממנה! מתאימה לשבועות, לבוקר שבת ולקינוח בארוחות חגיגיות
המרכיבים ל 10-12 חתיכות:
- 5 ביצים
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 750 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 225 גרם גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- פירות יער טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום של 140 מעלות.
-
02.
בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל.
-
03.
מוסיפים את הגבינות לתערובת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
מערבבים בקערית את הקמח, הקורנפלור ואבקת הפודינג ומוסיפים לבלילת העוגה. טורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
05.
מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית בינונית.
-
06.
אופים את העוגה במשך שעה.
-
07.
מצננים את העוגה כחצי שעה בטמפרטורת החדר ובמשך שעה נוספת במקרר.
-
08.
מקציפים את השמנת המתוקה לקרם יציב ומצפים בו את העוגה.
-
09.
מקשטים עם פירות יער, פורסים לקוביות ומגישים.
-
10.
בתאבון!