מתכון לעוגת גבינה לוטוס אפויה
מושחת, מרשים וכל כך טעים עוגת: גבינה אפויה עם קרם וניל וקרם לוטוס
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים ל16 פרוסות/ תבנית 28:
לתחתית:
- 250 גרם פתי בר
- 120 גרם חמאה מומסת
- 5 ביצים
- 1 וחצי כוס סוכר
- 1 חבילה פודינג וניל
- קליפת לימון מגורדת
- 4 כפות קורנפלור
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- גביע 200 מ"ל של שמנת חמוצה
לקרם הוניל:
- 250 מ"ל חבילה שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 1/2 צנצנת ממרח לוטוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים
-
02.
מרסקים את הפתי בר ומערבבים עם חמאה מומסת. משטחים בתבנית 26
-
03.
בקערה מערבבים 5 חלמונים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גרידת לימון, 1/2 כוס סוכר, קורנופלור ופודינג וניל
-
04.
בקערה שנייה מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה
-
05.
מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב
-
06.
אופים כ10 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל160 מעלות וממשיכים לאפות כ50 דקות
טיימר מופעל
-
07.
משאירים לפחות שעה בתנור כבוי
-
08.
כשהעוגה לא חמה מורחים קרם וניל משמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב ופודינג וניל
-
09.
מקשטים עם ממרח לוטוס מומס בצורה הרצויה- בצנטר צורות או במשיכת קיסם
הכנת? כאן מדרגים