עוגת גבינה לוטוס אפויה - עוגה קרמית מושחתת וטעימה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה לוטוס אפויה

מושחת, מרשים וכל כך טעים עוגת: גבינה אפויה עם קרם וניל וקרם לוטוס

מאת: סיגלית טנצמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה לוטוס אפויה

המרכיבים ל16 פרוסות/ תבנית 28:

לתחתית:
  • 250 גרם פתי בר
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 5 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • 4 כפות קורנפלור
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע 200 מ"ל של שמנת חמוצה
לקרם הוניל:
  • 250 מ"ל חבילה שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים

  • 02.

    מרסקים את הפתי בר ומערבבים עם חמאה מומסת. משטחים בתבנית 26

  • 03.

    בקערה מערבבים 5 חלמונים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, גרידת לימון, 1/2 כוס סוכר, קורנופלור ופודינג וניל

  • 04.

    בקערה שנייה מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה

  • 05.

    מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב

  • 06.

    אופים כ10 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל160 מעלות וממשיכים לאפות כ50 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    משאירים לפחות שעה בתנור כבוי

  • 08.

    כשהעוגה לא חמה מורחים קרם וניל משמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב ופודינג וניל

  • 09.

    מקשטים עם ממרח לוטוס מומס בצורה הרצויה- בצנטר צורות או במשיכת קיסם

הכנת? כאן מדרגים
(81)