עוגת גבינה אפויה ללא תחתית - מתכון נהדר לכל אירוח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית

מצאנו את המתכון המושלם: בשעה של עבודה ושמונה מרכיבים תוכלו להכין עוגת גבינה אפויה ללא תחתית שמתאימה לכל אירוע.

מאת: כרמית דהאן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית

המרכיבים ל תבנית 26 או 24 ס"מ 8-10 מנות:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע גבינת שמנת נפוליאון
  • גביע שמנת חמוצה
  • גרידת לימון
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • כוס סוכר 200 גרם
  • 7 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי (100 גרם) כוס סוכר לקצף יציב אבל לא נוקשה מאד.

  • 02.

     מערבבים את החלמונים עם הגבינות גרידת לימון חצי כוס סוכר (100 גרם) הפודינג והקורנפלור למסה אחידה ללא גושים. לקפל פנימה את הקצף בשתי פעימות ומאחדים.

  • 03.

    משמנים היטב תבנית 26 או 24 מסדרים נייר אפיה משומן בדפנות התבנית. יש לדאוג שגובה נייר האפייה יעבור את שולי התבנית אפשר לאפות ברינג גבוה. מחממים מראש תנור ל-220 מעלות.

  • 04.

    מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור

  • 05.

    אופים למשך כרבע שעה עד שהעוגה משחימה מלמעלה. לשים לב שהעוגה לא תישרף.

  • 06.

    מוצאים את העוגה משחררים בצדדים עם סכין חדה מנמיכים את התנור ל160 מעלות ממשיכים לאפות עוד כעשה וחצי סוגרים את התנור מצננים את העוגה כשעה בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(1067)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.