עוגת גבינה אפויה בציפוי ענן פירות יער
גרסת 2019 לעוגת הגבינה עם פירות היער הקלאסית! כמה שהיא מרשימה, ככה פשוטה להכנה. את זאת אתם חייבים לנסות
המרכיבים ל12:
- 250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
- 120 גרם חמאת תנובה, מומסת
- אפשרות: ניתן להשתמש בבצק פריך מתוק מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 5 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
- 1/3 שקית (100 גרם) תערובת פירות יער קפואים סנפרוסט
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט יופלה לבן טבעי 3%
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה השף הלבן, קרה
- כפית תמצית וניל איכותית
- אוכמניות טריות או כל פרי יער אחר שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
-
02.
הבסיס:
-
03.
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים לחים. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדופנות. אופים כ-10 דקות, עד להתייצבות ומעט הזהבה. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות.
טיימר מופעל
-
04.
המלית:
-
05.
שמים בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הסוכר, תמצית הווניל, המלח וקליפת הלימון וטורפים לתערובת אחידה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים רק עד שהוא נטמע בבלילה .
-
06.
יוצקים את המלית על הבסיס. אופים 90-60 דקות, עד שהעוגה זהובה, תפוחה ורוטטת קלות במרכז. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני הציפוי.
טיימר מופעל
-
07.
הקרם:
-
08.
טוחנים את פירות היער במעבד מזון או בבלנדר למחית אחידה. שמים בקערת המיקסר את היוגורט, אבקת הסוכר השמנת ותמצית הוניל ומקציפים לקרם אחיד ויציב מאוד. מוסיפים את מחית פירות היער ומקפלים אותה לתוך הקרם רק עד שמתקבל מראה משויש. יוצקים את הקרם על העוגה ומקשטים באוכמניות. מעבירים למקרר ל-15 דקות לפחות לפני ההגשה, להתייצבות.
טיימר מופעל