עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות – מתכון מנצח | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות

אמנם יש כאן השקעה, אבל שווה את התוצאה

מאת: דפנה מיכאל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות

המרכיבים לתבנית עגולה 24-25 ס"מ 16 מנות:

לבצק:
  • חלמון
  • כוס + 2 כפות קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית גרד לימון
לתערובת הגבינה:
  • 850 ג"ר גבינה לבנה 5%
  • 1 שמנת חמוצה 15%
  • כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כפית גרד לימון
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים מופרדות
  • 50 ג"ר חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים גבינות ושמנת במסננת לניקוז הנוזלים בשלוש שעות לפחות.

  • 02.

    הכנת הבצק: בקערה מערבבים חמאה וסוכר, מוסיפים חלמון, גרד לימון מיץ לימון ומערבבים, משלבים את הקמח ואבקת אפיה.

  • 03.

    מערבבים לבצק אחיד ורך.

  • 04.

    מרופדים תבנית עגולה 24-25 עם שוליים גבוהים, בנייר אפיה.

  • 05.

    משטחים את הבצק רק על התחתית. מכניסים לקירור של כחצי שעה.לאחר הקירור מכניסים לאפיה 180 כ-10 דקות. מוציאים ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    תערובת הגבינה:בקערה מניחים את הגבינות והשמנת, מוסיפים חלמונים,סוכר וניל ו-1/2 כוס סוכר מעורבב עם הקמח.

  • 07.

    מערבבים לתערובת אחידה, מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב ומשלבים לתערובת הגבינות.

  • 08.

    מניחים את הגבינה על התחתית האפויה.

  • 09.

    מכניסים לתנור מחומם 150-160 כשעה.

  • 10.

    לאחר שעה מורידים טמפ' ל-120 לעוד כחצי שעה, משאיריםאת העוגה לאחר האפיה בתנור עוד כשעה. מכניסים לקירור. מצפיםברוטב אוכמניות מלמעלה.

הידעת?

עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה: מתכון לעוגת גבינה קרמית מפנקת שיכולה להתאים לאירוח או לסוף השבוע. אז איך אפשר להכין עוגת גבינה שתהיה קרמית במיוחד? התחילו מכאן, עם מתכון לעוגת גבינה קלאסית שהיא גם מיוחדת! עוגת גבינה אפויה עם שכבה מיוחדת של גבינה ואוכמניות וציפוי של קצפת מפנקת עם אוכמניות. את האוכמניות אפשר גם להחליף בתותים. קינוח מושלם לחג השבועות.

הכנת? כאן מדרגים
(99)