מתכון לעוגת גבינה אפויה עם רוטב אוכמניות
עוגה קלאסית יפה להגשה שאי אפשר להפסיק לאכול. חטא מתוק ומושלם
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
- 1 ק"ג גבינת טבורוג
- 1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה תנובה
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר ווניל
- 6 ביצים מופרדות
- 3 כפות פודינג ווניל
- 3 כפות קמח תופח
- 3 כפות מיץ לימון טבעי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
-
02.
בקערה מערבבים (לפי הסדר) גבינת טובורג, שמנת חמוצה, ½ כוס סוכר, סוכר ווניל, 6 חלמונים, פודינג ווניל, קמח תופח, ומיץ לימון.
-
03.
בקערה נפרדת מקציפים 6 חלבונים עם ½ כוס סוכר.
-
04.
מוסיפים בתנועות קיפול את הקצף לעיסת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים את התערובת לתבנית משומנת. בתחתית התנור שחומם מראש מניחים תבנית עם מים, ומעליה, על גבי רשת, מניחים את העוגה. אופים 50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד שמתקררת.
טיימר מופעל
-
05.
מקשטים את העוגה ברוטב אוכמניות.
הכנת? כאן מדרגים