עוגת שיש טבעונית בטעם תפוזים ושוקולד
עוגה טבעונית בחושה בטעמים של תפוזים ושוקולד, רכה ונימוחה, מושלמת ליד הקפה. אה! והיא גם סופר קלה להכנה.

המרכיבים ל 10:
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 5 גרם אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "סויה תנובה"
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- גרידה מתפוז אחד
- 1/4 כוס שמן
- 113 גרם רסק תפוחים
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס קקאו
- 5 גרם אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 גביע מעדן סויה בטעם שוקולד "סויה תנובה"
- 1 כפית נס קפה מהולה ב-1 כף מים רותחים
- 1/4 כוס שמן
- 113 גרם רסק תפוחים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מכינים תבנית משומנת.
-
02.
מכינים את בלילת התפוזים- בקערת ערבוב מניחים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים. בקערה קטנה נפרדת מניחים את המרכיבים הרטובים: גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, שמן ורסק תפוזים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים את המרכיבים הרטובים למרכיבים היבשים, מערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
03.
מכינים את בלילת השוקולד- בקערת ערבוב מניחים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים. בקערה קטנה נפרדת מניחים את המרכיבים הרטובים: גביע מעדן סויה בטעם שוקולד, נס קפה מהול בכף מים, שמן ורסק תפוזים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים את המרכיבים הרטובים למרכיבים היבשים, מערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
04.
שופכים לתבנית את בלילת התפוזים ומעליה שופכים את בלילת השוקולד. בעזרת סכין מחדירים לבלילת התפוזים חלק מבלילת השוקולד ויוצרים מעין צורת שיש.
-
05.
אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שנועצים במרכזה יוצא יבש.
טיימר מופעל