עוגת טופי מהירה להכנה
עוגה בחושה בטעם טופי, קלה להכנה ומדהימה ליד הקפה
המרכיבים ל10 מנות / תבנית אינגליש קייק:
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
- ¾ כוס סוכר לבן
- 2 ביצים בגודל בינוני בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מיכל יוגורט "תנובה" 4.5% שומן
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- ½ כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
-
02.
בקערה מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערת מיקסר מניחים את החמאה והסוכר, וטורפים במהירות בינונית עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ותוך כדי ערבול מוסיפים את תמצית הוניל.
-
04.
מוסיפים את היוגורט ומערבלים. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים את פני העוגה. אופים עד להזהבה במשך כ- 60 דקות. (לבדוק באמצעות קיסם). לאחר מכן, מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
06.
כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את השמנת המתוקה, הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מעל להבה בינונית. כשהסוכר נמס, מניחים לנוזל לרתוח בערך 12-14 דקות. מערבבים פנימה את תמצית הוניל ומסירים מהלהבה.
טיימר מופעל
-
07.
יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים לו להתקשות לפחות 30 דקות לפני ההגשה. לממהרים- ניתן להחליף את הטופי בממרח ריבת חלב.
טיימר מופעל