מתכון קאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים | השף הלבן

קאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים

נטלי לוין עושה לנו את השבת עם מתכון נפלא לעוגות אישיות מקושטות בקצפת ותותים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים

המרכיבים ל 12-15 יחידות:

לקאפקייקס:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 9% שומן, "תנובה"
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • כפית וחצי אבקת אפיה
למילוי:
  • 1/2 צנצנת קונפיטורת תותים
לציפוי:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 10-12 תותים, חתוכים לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים עטרות נייר לקאפקייקס בתוך תבנית שקעים.

  • 02.

    בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל במהירות גבוהה מאוד עד שמתקבלת תערובת קרמית, רכה ואוורירית.

  • 03.

    מנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך ערבול בין הוספה להוספה.

  • 04.

    מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.

  • 05.

    מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים עד לכ-3/4 מגובה כל שקע.

  • 07.

    אופים במשך כ-13-20 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מצננים לחלוטין.

  • 09.

    בעזרת כפית יוצרים חור קטן במרכז כל קאפקייק וממלאים אותו במעט קונפיטורת תותים.

  • 10.

    ציפוי: מקציפים יחד שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.

  • 11.

    מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי כל קאפקייק.

  • 12.

    מקשטים בקוביות תותים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(376)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.